Представників Тернопільщини запрошують на V Всеукраїнський Форум місцевого самоврядування

23-24 березня у Львові відбудеться V Всеукраїнський Форум місцевого самоврядування. Захід організовує Інститут міста Львова.

Форум є платформою для обміну досвідом та обговорення актуальних проблем та перспектив у сфері місцевого самоврядування, підвищення ролі органів місцевого самоврядування у забезпеченні розвитку держави

Пропоновані теми панельних дискусій: фінансова основа для самоврядування; реформа житлової сфери в межах процесу децентралізації; адміністративні послуги в об’єднаних територіальних громадах; міські агломерації в реформі самоврядування; юридичний супровід об'єднаними територіальних громад, реформування місцевого самоврядування в контексті конституційної реформи; розбудова спроможних територіальних громад; Е-врядування та Smart City; реформування сфери ЖКГ; децентралізація у сфері освіти.

Під час Форуму відбудеться виїзне засідання Комітету із питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування та засідання Асоціації міст України.

Також в межах Форуму планується зустріч представників усіх центрів надання адміністративних послуг в Україні. Мета: обговорити процес здійснення реформи  децентралізації.

Учасники заходу - мери міст; українські та іноземні експерти у сфері місцевого самоврядування; представники муніципалітетів та органів виконавчої влади; об’єднаних територіальних громад; міжнародних донорських організацій та дипломатичного корпусу; ініціативних громадських організацій та аналітичних центрів; Верховної Ради, Адміністрації Президента, Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, Асоціації міст України, Асоціації малих міст України.

Потенційні партнери V Форуму місцевого самоврядування - представники міжнародних програм, таких як Проект U-LEAD в Україні, UNDP в Україні, Програма USAID «Рада», представники Швейцарсько-українського проекту DESPRO, GIZ в Україні, Програма Ради Європи, Представництво Європейського Союзу, SIDA та ін.

 

Область:

Тернопільська область

Джерело:

Сайт Тернопільської ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...