В цьому році в області планується створення ще трьох опорних шкіл

Перспективи розвитку освітньої галузі Чернівецької області у 2017 році обговорено під час сьогоднішньої прес-конференції директора Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Оксани Палійчук.

Як повідомила посадовець, 14 грудня 2016 року розпорядженням Кабінету Міністрів України затверджено концепцію нової української школи, розробленої Міністерством освіти і науки України. Згідно документа, основним пріоритетним завданням освітньої галузі на 2017-2018 рік є оновлення/модернізація навчальних програм з усіх предметів для учнів 5-9 класів. Ознайомитись з Концепцією, висловити свої пропозиції можна на офіційному сайті Міністерства освіти і науки України.

«В області в цьому напрямку працюватиме робоча група з передових педагогів краю, роботу якої координуватиме Інститут післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області. Це дозволить учню більше розвиватися відповідно до своїх інтересів. Оновлені програми планують затвердити в травні 2017 року», - зазначила Оксана Палійчук.

Також відповідно до Стратегії реформування загальної середньої освіти в Україні продовжиться створення опорних навчальних закладів. Відповідна концепціядопомагає вирішити проблему малочисельних класів в школах, питання щодо підвищення якості надання освітніх послуг.

«На сьогодні в Чернівецькій області створено 3 опорні школи Вижницькому, Кельменецькому районах та в Мамалигівській ОТГ. Нині прийнято рішення про створення ще 3-х опорних навчальних закладів: зокрема, на базі Драчинського ЗНЗ І-ІІІ  ст., Киселівського ЗНЗ І-ІІІ ступенів Кіцманського району, в новоствореній Вашківецькій ОТГ – на базі Вашківецького ЗНЗ   I– III ступенів та Лівинецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Кельменецького району.

Для Чернівецької області на опорні школи та укомплектування кабінетів природничого циклу виділено 8 млн. 400 тис. грн. з державного бюджету.

Крім того, за словами директора профільного департаменту, важливим для розвитку освітньої галузі є впровадження інклюзивної освіти, зокрема, створення умов навчання та виховання дітям з особливими освітніми потребами. У цьому році інклюзивним навчанням охоплено 180 юних буковинців з особливими освітніми потребами (з них 62 дітей-інвалідів), які навчаються у 68 загальноосвітніх навчальних закладах. З державного бюджету Чернівецькій області на відповідні цілі виділено близько 4 млн. грн.

Також Оксана Палійчук повідомила, щоз метою покращення результатів зовнішнього незалежного оцінювання учнів в минулому році, цьогоріч для покращення якості курсів підвищення кваліфікації, котрі проходять вчителі, та з метою вдосконалення методичної роботи педагога вони складатимуть незалежне анонімне тестування у формі ЗНО з базових дисциплін.

Для підвищення якості освіти в області продовжує діяти віртуальна школа (студії для учнів та вчителів на базі Інституту післядипломної педагогічної освіти, трансляції занять здійснюються в он-лайн режимі). Таким чином вчителям вдається підвищувати свою професійну майстерність через проведення так званих «відкритих уроків», а учням – переглядати уроки в будь-який зручний для них час, підключившись до роботи школи з власної електронної адреси.

Область:

Чернівецька область

Джерело:

СайтЧернівецької ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

16 вересня 2024

16 вересня 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 вересня 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...

16 вересня 2024