Понад 1200 грн у середньому передбачено на лікування одного пацієнта в ОТГ Вінниччини

Близько 1250 грн у середньому припадає на лікування одного пацієнта в об'єднаних територіальних громадах Вінницької області. Про це повідомила директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Людмила Грабович, передає кореспондент УНН-Центр.

"З бюджету об'єднаних територіальних громад на фінансування медичної галузі має спрямовуватися 40% на первинний медико-санітарний рівень обслуговування та 60% − на вторинний. Провівши фінансову аналітику, департамент охорони здоров'я радить громадам не створювати окремі заклади охорони здоров'я − амбулаторії або заклади ПМСД, які ми відзначили у спеціальній таблиці червоним кольором. Тому що фінансово там існують дуже великі ризики, загальне фінансування становить 3-4 млн грн, а це не так багато, щоб утримувати ще медичну сферу", − сказала Л.Грабович.

А от у Вапнярській та Дашівській ОТГ, за її словами, шанси є. Там можна створити потужні амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Та найбільше можливостей у громадах, де фінансування на рівні 15-20 млн грн.

"Ми вважаємо, що в Калинівці, наприклад, і ПМСД можна створити. Там дуже міцні, дієві і якісні для надання допомоги амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Вони можуть діяти, як окремі юридичні особи. Бо багато хто бажає свої амбулаторії від'єднати від Центру первинної медико-санітарної допомоги району або міста і створити власні. Це стосується і Барської, Іллінецької, Немирівської та Тульчинської ОТГ", − сказала очільниця департаменту.

Область:

Вінницька область

Джерело:

«УНН»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...