Вереміївка пожинає плоди об’єднання з Семенівкою + відео

Село Вереміївка пожинає перші плоди об’єднання з сусідньою Семенівкою. Нині там ремонтують дороги, встановлюють ліхтарі, забезпечують усім необхідним дитячий садок, поповнюють бібліотечні фонди. Крім того, вперше за багато років гучно відсвяткували День села – з піснями, конкурсами та шанованими гостями.  

Понад 200 років  тому семенівський пан Родзянко подарував цю землю сину Веремію. Відтоді село й почали називати Вереміївкою. Нині тут – близько тисячі жителів. Багато з них працюють на місцевій метеостанції або  дослідно-селекційній станції з вирощування цукрового буряка та біоенергетичних рослин.

Торік у жовтні Вереміївська сільська рада об’єдналася з Семенівською  селищною. Таке рішення прийняли, бо чотирьохсот тисяч гривень річного бюджету не вистачало навіть на найнеобхідніше.

Анатолій Антипчук, староста села Вереміївка:У нас був бюджет слабенький, будем так його називать. І бюджет складався із дотацій держави. Надходження із місцевого бюджету у нас були дуже малі, так як у нас дослідно-селекційна станція – державне підприємство. В нас ішов лише фіксований податок і податок із ПДФО

Після об’єднання загальний бюджет громади склав 23 мільйони гривень. Найзатратніша стаття видатків – роботи з благоустрою. Нині у Семенівці та Вереміївці одночасно втілюють 9 проектів. Невирішених проблем ще вдосталь.

Дороги у Вереміївці, незважаючи на бюрократичні перепони, вже  почали ремонтувати. Першого вересня відчинить двері відремонтований дитсадок. У споруді колишньої школи планують відкрити культурно - адміністративний центр. 

Людмила Милашевич, голова Семенівської селищної ради: Сюди, в адміністративний центр,  ми хочемо перевести і почту, і ФАП, і. можливо, найдем, щоб був якийсь перукар, і швейпром. Це, по-перше, робочі місця. Це буде зручно. Село дуже гарне

З нагоди Дня села жителі Вереміївки отримали у подарунок вуличне освітлення, 500 книг сучасних авторів для місцевої бібліотеки, а також  святковий концерт із конкурсами та призами.

Область:

Полтавська область

Джерело:

«Лтава»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...