На Донеччині прискорюють децентралізацію

В рамках «Децентралізаційного марафону» на Донеччині до кінця року відбудеться 50 виїзних заходів. Регіональні консультанти проекту‪ ‎ПУЛЬС від Асоціації міст України відвідають села і селища Бахмутського, Костянтинівського, Ясинуватського, Лиманського, Нікольського, Слов’янського, Добропільського, Покровського районів області. Зустрічі, на яких мешканців проінформують про переваги децентралізації, роз’яснять процедуру об’єднання громад і проконсультують щодо необхідних документів пройдуть також у містах Краматорськ, Костянтинівка, Сіверськ, Лиман, Соледар, Часів Яр, Дружківка, Миколаївка, Святогірськ, Покровськ, Бахмут.

В Донецькій області вже є три об’єднані громади і триває системна робота з формування інших фінансово спроможних громад. Важливо, щоб новостворені громади були здатні самостійно забезпечити належний рівень надання послуг - у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, житлово-комунального господарства, з урахуванням кадрових ресурсів, фінансового забезпечення та розвитку інфраструктури відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

На сьогоднішній день відбувається доопрацювання перспективного плану формування об'єднаних територіальних громад. Наразі вносяться зміни до перспективного плану формування спроможних громад у таких районах, як Великоновосілківський, Добропільський, Покровський, Нікольський, Костянтинівський та м. Маріуполь.

Очільник Донецької ОДА Павло Жебрівський наголосив на необхідності прискорення вирішення проблемних питань і добровільного об’єднання громад з урахуванням їх власних інтересів. «Всі заходи з відбудови інфраструктури і розвитку економіки ми робимо під призмою децентралізації. Оптимізація загальноосвітніх шкіл, закладів охорони здоров’я – це нагальна задача, яка стоїть перед вами, тому що після децентралізації, витрати на них буде покладено на ваші плечі», - зазначив Павло Жебрівський, звертаючись до голів міст і районів.

Нагадаємо, саме «Децентралізаційний марафон» має стати ефективним поштовхом для свідомого добровільного об’єднання територіальних громад. Ця широкомасштабна акція наразі охоплює всі регіони України.

Область:

Донецька область

Джерело:

АМУ

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 вересня 2024

26 вересня 2024

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до Держбюджету підтримав парламентський комітет з місцевого самоврядування

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до...

26 вересня Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та...