В Запорізькому районі планують створити об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром у с. Біленьке

Мешканці Запорізького району Запорізької області оцінили переваги децентралізації повноважень і фінансових ресурсів і вирішили розпочати процес об’єднання в громаду. Регіональні консультанти Офісу реформ спільно з представниками обласної державної адміністрації,на запрошення Мар'ївської сільської радипровели консультаційну зустріч з активом Лисогірської, Мар'ївської, Біленьківської сільських рад Запорізького району.

Враховуючи, що ця громада претендує на звання першої в районі, експерти взялися роз’яснити активу району основні аспекти законодавства щодо об’єднання територіальних громад, функціонування та подальшого розвитку територій після об’єднання.

Згідно з Перспективним планом формування територій громад Запорізької області,Лисогірська, Мар'ївська, Біленьківська та Розумівська  сільські ради увійшли до Розумівської сільської територіальної громади с центром у с.Розумівка, але ініціативні групи у складі депутатів сільських рад та представники цих територій наголошують на переміщенні адміністративного центру у с.Біленьке.З такою пропозицією вони звернулись до учасників зібрання.

Відповідне звернення планується направити на розгляд до районної робочої групи з підтримки впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад Запорізького району.

Мар'ївці мають активну позицію щодо проведення реформи місцевого самоврядування і децентралізації влади та планують згуртувати представників всіх територій району до об’єднання.

Область:

Запорізька область

Джерело:

Офіс реформ

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 вересня 2024

20 вересня 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...