Коледжі Звягеля та Терре-Гот стали партнерами
Коледжі Звягеля та Терре-Гот стали партнерами

На фото: Джанет Кларк, провост Коледжу Святої Марії-у-Лісах, Микола Драч, заступник директора з навчальної роботи Звягельського медичного фахового коледжу, Микола Боровець, Звягельський міський голова

 

30 серпня Звягельський медичний фаховий коледж Житомирської обласної ради та коледж Святої Марії-у-Лісах міста Терре-Гот (штат Індіана) підписали Меморандум про співпрацю.

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» підтримав навчальні заклади в налагодженні партнерства, що сприятиме покращенню знань, обмінам фахівцями, обмінам передовими практиками та досвідом, реалізації спільних проєктів.


Підписання меморандуму стало результатом плідної роботи та перемовин між коледжами, які розпочалися ще восени 2023 року.

«Це надзвичайно важливий документ, який нам відкриє нові можливості. Я глибоко переконаний, що партнерство між коледжами буде імпульсом не тільки для регіонального розвитку, але й загалом для розвитку відносин між Україною та США», — підкреслив Віктор Градівський, заступник начальника Житомирської ОВА.

«Оскільки наші викладачі та студенти працюють в умовах війни, сьогодні наш коледж виступає не лише як навчальний заклад. Ми проводимо волонтерські форуми, надаємо психологічну підтримку, за допомогою уряду США реалізували проєкт з надання домедичної допомоги та реагування на надзвичайні ситуації. Ми готові поділитися нашими практиками й водночас для нас дуже важливо перейняти досвід колег із США, що стосується реабілітації та підтримки ментального здоров’я», — зазначила у вітальному слові Олена Солодовник, директорка Звягельського медичного фахового коледжу.

Партнерство передбачає проведення спільних навчальних і дослідницьких заходів, підготовку фахівців у сфері охорони здоров’я та розвиток волонтерства. Це дозволить підвищити якість освіти у громадах і сприятиме розвитку громадянського суспільства.

«Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» підтримує створення прямих зв’язків і партнерств між громадами, організаціями та навчальними закладами США та України. Нам важливо, щоб ці відносини були значущими та плідними для обох сторін. Такі зв’язки не лише означають готовність розвиватися за допомогою обміну досвідом, знаннями та ідеями. Це також і вияв солідарності та підтримки України», — підсумував Мар’ян Юкіч, заступник керівника Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Переглядів: 1100
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: партнерство Говерла
Алгона і Костопіль стали партнерами
Коледжі Звягеля та Терре-Гот стали партнерами
Енн-Арбор І Лубни розпочинають партнерство
Мелітополь, Запорізька область, та Гобокен, штат Нью-Джерсі, стали містами-побратимами
Читайте також: