Шість громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» отримають понад 5 мільйонів євро на розвиток довкілля
Шість громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» отримають понад 5 мільйонів євро на розвиток довкілля

19 квітня оголосили переможців Програми транскордонного співробітництва Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027, які отримають фінансування на проєкти з розвитку довкілля у партнерстві з польськими гмінами. Серед переможців — шість громад-партнерок Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» з Львівщини, Рівненщини та Волині, які реалізують проєкти на понад 5 мільйонів євро.


Які проєкти громади планують втілити:

  • Бродівська громада Львівської області збудує Модульний Центр безпеки «Станіславчик» у партнерстві з АОМС «Єврорегіон-Карпати Україна» (500 тисяч євро) та реконструює очисні споруди у місті (1 мільйон євро).
  • Добротвірська громада Львівської області закупить спеціалізовані сміттєвози та встановить 18 місць для сортування відходів (1 мільйон євро).
  • Городоцька громада Львівської області відновить парк та висадить більше зелених насаджень (400 тисяч євро).
  • Гощанська громада Рівненської області спільно з Миляцькою, Вирівською та Зорянською громадами закупить спецтехніку та обладнання для добровільних пожежних команд (672,5 тисяч євро).
  • Клесівська громада Рівненської області повністю замінить водоочисні та каналізаційні споруди, впровадить автоматизований облік спожитої води, а також буде вивчати  європейський досвід управління водними ресурсами (1,3 мільйона євро).
  • Ківерцівська громада Волинської області посилить безпеку у сфері боротьби зі стихійними лихами та кліматичними загрозами спільно з ДСНС (600 тисяч євро).

Аби громади підготувалися до конкурсу від Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027, Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» провів серію тренінгів впродовж 2023 – 2024 року. Наприклад, у березні цього року 40 громад вчилися правильно подавати заявки.

 

Переглядів: 4275
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: європейське співробітництво
Читайте також: