В Україні має спрацювати система європейських країн - нарахування ПДФО за місцем проживання
В Україні має спрацювати система європейських країн - нарахування ПДФО за місцем проживання

Громади мають працювати не тільки завдяки ПДФО, а, в тому числі, завдяки кращому менеджменту.


Про це сказала Олександра Азархіна, заступниця Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, презентуючи Дорожню карту реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

«Треба переглянути систему нарахування ПДФО. Наша позиція, що найбільш ймовірно в Україні має спрацювати та система, яка поширена у європейських країнах - нарахування ПДФО за місцем проживання. Щоб наші гіпотези правильно спрацювали, ми працюємо зараз з такими партнерами, як проект ULEAD, SALAR, USAID «ГОВЕРЛА»,  USAID DOBRE для того, щоб зробити належну модель, як дійсно відбудеться», - сказала Олександра Азархіна.

Раніше «Децентралізація» писала про те, що Мінінфраструктури планує сфокусуватися на інструментах посилення спроможності територіальних громад.

Більше про Дорожню карту реалізації реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади читайте ТУТ

Нагадаємо, 7 листопада відбулася Міжнародна конференція «Реформа децентралізації: дорожня карта» за участі урядовців, народних депутатів України, голів дипломатичних місій в Україні, представників Євросоюзу, Офісу Ради Європи, голів територіальних громад, представників міжнародних проєктів, лідерів міжнародних неурядових партнерських організацій та профільних експертів. Захід організований Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, за підтримки ПРООН, Програми «U-LEAD з Європою», Фонду Східна Європа, Проєкту DECIDE, Проєкту EGAP, Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Переглядів: 721
Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Новини на тему: Олександра Азархіна
Читайте також: