Швейцарія надаватиме Україні свою підтримку у реформуванні системи місцевого самоврядування до 2017 року

Мінрегіон України та Швейцарська агенція з розвитку та співробітництва підписали додатковий договір стосовно впровадження українсько-швейцарського проекту DESPRO «Підтримка децентралізації в Україні», згідно з яким Швейцарія надаватиме Україні свою підтримку у реформуванні системи місцевого самоврядування до 2017 року.

Документ передбачає, що проект надаватиме технічну допомогу і сприятиме покращенню комунальних послуг у селах Вінницької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Полтавської та Сумської областей.

«Проект «Підтримка децентралізації в Україні» був і залишається цінним партнером у впровадженні реформи в нашій країні. Ваша допомога у пілотних регіонах – це практичні дії, спрямовані на вирішення актуальних проблем сільських територій. Ви допомагаєте нам формувати найкращий досвід, який стає прикладом для усіх громад, які прагнуть змін на краще. Наші відносини з вами перевірені часом, і ми з радістю продовжимо їх і у цьому році, який має стати визначальним для України», - сказав під час підписання договору заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода.

 «Цей рік дійсно буде надзвичайно важливим і непростим для України. І найбільш вразливим залишається сільське населення. Саме сільські громади сьогодні потребують першочергової підтримки і допомоги. Тому за підтримки Мінрегіону ми готові й надалі реалізовувати відповідні проекти», - сказав директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Гуідо Бельтрані.

Він також зазначив, що проект «Підтримка децентралізації в Україні» є частиною Стратегії швейцарського співробітництва з Україною.

«Незабаром буде представлено нову Стратегію на 2015-2018 роки, розробку якої зараз завершує уряд Швейцарії. На її реалізацію наша країна планує виділити 100 млн. франків (близько 1,8 млрд. грн.). Основними напрямками співпраці в Україні будуть: децентралізація, енергоефективність, охорона здоров’я та економічний розвиток», - повідомив Гуідо Бельтрані.

Довідково

Проект DESPRO «Підтримка децентралізації в Україні» фінансується Урядом Швейцарії на безповоротній основі. Реалізація проекту поділена на окремі фази. Перша (2007-2010) та друга (2010-2013) фази вже завершені. Третя фаза триває з 1 травня 2013 року і, за додатковою угодою, має завершитися 30 квітня 2017 року. Загальна сума реалізації третьої фази становить більше 9 млн. швейцарських франків (близько 165 млн. грн.).

Завдання проекту - розвиток сталих моделей децентралізованого надання послуг, їх успішне впровадження у пілотних регіонах, документування та інтеграція у процеси державних реформ у сфері децентралізації з метою подальшого поширення в інших регіонах.

Ключовим  партнером DESPRO є Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

20.01.2015 - 17:00 | Переглядів: 19084
Швейцарія надаватиме Україні свою підтримку у реформуванні системи місцевого самоврядування до 2017 року

Приєднані зображення:

Теги:

DESPRO В'ячеслав Негода

Джерело:

Мінрегіон

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...