Роль DESPRO у впровадженні децентралізації в Україні - цитати з форуму партнерів проекту

Сьогодні у Києві проходить Форум партнерів проекту DESPRO «DESPRO DAY» (фейсбук-трансляція), учасники якого обговорюють подальші кроки впровадження реформи місцевого самоврядування в Україні, а також підводять підсумки діяльності проекту з підтримки реформи.

«DESPRO є багаторічним незмінним партнером нашого профільного комітету у сфері законодавчого забезпечення адміністративно-територіальної реформи, проведення децентралізації публічної влади та реального зміцнення місцевого самоврядування. Проект також допомагає у побудові діалогу народних депутатів з громадами, у вивченні досвіду та кращих практик місцевого самоврядування. Певен, що з такими партнерами децентралізація в Україні приречена бути успішною та точно буде завершеної ще, сподіваюсь, за нашої каденції», - сказав у своєму виступі Андрій Клочко, голова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

«Децентралізація для швейцарців є частиною ДНК. Тому не дивно, що Швейцарія вже більше 14 років підтримує проект DESPRO в Україні. Сотні громад, тисячі представників місцевих органів влади за цей час змогли скористатися підтримкою проекту. І в решті решт реформа вдалася. Сьогодні ми не ставимо крапку в діяльності проекту. Ми ставимо знак оклику. Децентралізація в Україні продовжується, її вигодами користуватимуться мільйони українців. Команда DESPRO теж продовжить роботу як неурядова організація. І ми хочемо побажати їй успіху, який точно буде», - зазначив Сімон Піту, заступник голови місії Посольства Швейцарії в Україні

 

 

«Команда проекту DESPRO хотіла досягти результату і зробила це, бо завжди була у вирі подій. Завдяки команді проекту Мінрегіон мав змогу вирішувати дуже багато актуальних питань, які заклали фундамент майбутньої реформи. Сьогодні ми вже говоримо про непогані результати децентралізації, обговорюємо майбутні цілі. Впевнений, що наш спільний досвід дозволить вдало вирішити усі ті непрості завдання, які стоять перед нами у майбутньому, і децентралізація назавжди стане історією успіху України», - сказав В’ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій України.

 

 

Від імені Мінрегіону та усіх учасників реформи заступник Міністра вручив команді проекту пам’ятний знак - нагадування про вдалу спільну роботу.

 

 

«За роки співпраці з DESPRO відбулося багато позитивних змін і в державному управлінні. Платформа «Спільнота практик. Сталий розвиток», створена завдяки проекту, у свій час допомогла налагодити комунікацію з нашими службами управляння персоналом, визначити ключові показники ефективності, навчила бути більш корисними як органам місцевого самоврядування, так і органам державної влади. Тепер ми вже ділимося цим досвідом з іншими країнами. Отже завдяки DESPRO Україна має ще одну історію успіху», - зазначила Наталія Алюшина, голова Національного Агентства України з питань державної служби.

«DESPRO реально допомагає українській реформі, а не нав’язує чиїсь думки чи інтереси. Тому підтримка цього проекту дійсно ефективна. Ми спільно пройшли великий етап реформи і на міжнародній арені в питаннях самоврядування ми вже не країна, яка вчиться, а країна, яка може ділитися досвідом та кращими практиками», - сказав Віталій Безгін, голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

 

 

«Без партнерів нашого проекту жодних успіхів не було б. Я пишаюся, що нам вдалося долучитися до такої реформи, що вдалося зрушити з місця цю величезну глибу. Зміни розпочалися і стали незворотними. Сьогодні – наче останній дзвоник для нашого проекту, але точно не остання зустріч. Знаю, що попереду на нас чекають роки вдалої співпраці», - зазначила Оксана Гарнець, керівник проекту DESPRO в Україні.

Теги:

DESPRO міжнародна підтримка

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

08 липня 2024

На Рівненщині обговорили реформу профільної середньої освіти та критерії створення академічних ліцеїв

На Рівненщині обговорили реформу профільної...

У регіонах тривають громадські обговорення реформи профільної середньої освіти. 5 липня в Рівному відбулася зустріч...

08 липня 2024

Як місцева влада може допомогти бізнесу: інструменти фінансової підтримки

Як місцева влада може допомогти бізнесу:...

Бізнес відіграє основну роль в економіці України, адже забезпечує робочі місця та є важливим джерелом надходжень до...

07 липня 2024

Громади Волині, Рівненщини, Харківщини, Одещини та Херсонщини співпрацюватимуть з громадами Литовської Республіки

Громади Волині, Рівненщини, Харківщини, Одещини...

Церемонія підписання договорів про співробітництво відбулася в рамках Форуму громад «Реформи. Децентралізація....

07 липня 2024

Енергетична стійкість: бізнесу – дешеві кредити, громадянам – безвідсоткові кредити, ОСББ – безповоротні гранти

Енергетична стійкість: бізнесу – дешеві...

Програми з енергогенерації, децентралізацію енергетики та збільшення потужностей обговорили учасники розширеного...