Як Куликівська громада повертається до нормального життя після окупації

Села, дороги, підприємства, поля, лісопосадки та інші території, де були російські окупанти, в Куликівській громаді розміновують вибухотехніки. Про це повідомила Юлія Постернак, Куликівський селищний голова, яка звернулась до мешканців громади з проханням бути максимально обережними та повідомляти про небезпечні предмети.

 

 

“Наразі триває активна фаза розмінування територій та ділянок активних бойових дій. У громаді також працює група з виявлення небезпечних снарядів. Робота триває вже 3 дні. Для постраждалих населених пунктів замовили будматеріали. З 11 квітня працюватиме комісія з виявлення руйнувань та підрахунку збитків від наслідків бойових дій”, - говорить Юлія Постернак.

 

 

 

Очільниця громади розповідає, що жителі повертаються до нормального життя. Відновлюють роботу магазини, АЗС, пошта та починають працювати фермери. В магазинах збільшується асортимент товарів, які через ускладнену логістику та дороге пальне теж здорожчали.

“Ми реєструємо внутрішньо переміщених осіб у нашому ЦНАПі та відділені соціального захисту населення. Вже завершили опалювальний сезон. Також плануємо провести весняні толоки, але після того, як розв'яжемо питання безпеки в громаді”, - ділиться Юлія Постернак.

На місцевій АЗС з’явилось пальне, поки в обмеженій кількості, але його достатньо для нагальних потреб. Відділення Нової пошти працюватиме за умови прямого і зручного сполучення з обласним центром. В громаді поки ще діятиме комендантська година і необхідно дотримуватись світломаскування.

“Громади Чернігівщини оговтуються від окупації. Сьогодні забезпечують гуманітарні потреби місцевого населення та переселенців. Надалі стоїть важливе завдання відновлення зруйнованої інфраструктури та підтримки роботи бізнесу. Це важлива складова економічної стабільності не лише окремих громад, а й всієї країни”, - наголосила Ірина Кудрик, керівниця Регіонального офісу “U-LEAD з Європою” в Чернігівській області.

 

Теги:

історії війни

Область:

Чернігівська область

Громади:

Куликівська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

26 вересня 2024

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до Держбюджету підтримав парламентський комітет з місцевого самоврядування

Бюджети громад 2025 – які пропозиції до...

26 вересня Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та...

26 вересня 2024

В Офісі Президента розповіли про пріоритети регіональної політики на 2025 рік

В Офісі Президента розповіли про пріоритети...

Наступного року регіональна політика зосередиться на зміцненні обороноздатності країни та подоланні наслідків,...

26 вересня 2024

Як громади розвивають культуру та долають виклики в цій сфері — тези з брифінгу мерів

Як громади розвивають культуру та долають...

Культура — галузь, що часто залишається позбавленою належної уваги в суспільстві, особливо в умовах війни. Однак саме...

26 вересня 2024

Диджитальний перехід у культурі: чому це має хвилювати українців?

Диджитальний перехід у культурі: чому це має...

Cвіт невпинно диджиталізується, і вже ні для кого не є фантастичним той факт, що поруч зі звичайною реальністю існує...