Голови українських громад показали представникам європейських міст реальне обличчя країни-терориста росії

Сьогодні за ініціативою Мінрегіону стартував перший онлайн-марафон «Єднання місцевого самоврядування світу задля благополуччя людей і миру», на який запрошені представники місцевого самоврядування Польщі, Угорщини, Молдови, Румунії, Словаччини, країн, які приймають зараз тих, хто рятується від війни.

"Ми хотіли, щоб вони з перших вуст, від голів українських громад, почули про тероризм, варварство, знищення українських міст, розстріли мирних мешканців, вбивство дітей, яке стало буденністю для нас", - сказав Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

Очільники міст, які постраждали внаслідок вторгнення росії, показали представникам громад сусідніх європейських країн, як ворог нещадно руйнує все, що Україна створювала та будувала, й продемонстрували єдність та готовність протистояти ворогу.

"І мені здається, що нам вдалося донести суть критичних для нас сьогодні питань. Ми вкотре звернулися до місцевих лідерів сусідніх країн з наступним:

  • Вимагаємо закрити небо, щоб захистити такі ж громади, як їхні, таких же мирних мешканців наших міст, як мешканці їхніх міст — у той спосіб, яким це можливо. 600 будинків зруйновано, понад 60 шкіл та дитячих садків повністю знищені лише в Харкові. Європа має закрити небо над Україною, тому що зараз Україна закриває небо над Європою;
  • Посилити санкції, щоб ця війна стала для росії економічно неможливою, адже кожна копійка, яка працює на економіку росії, спрямовується на знищення наших міст;
  • Підтримати наше прагнення стати членом єдиної європейської сім’ї. Ми маємо на це право, тому що ми захищаємо європейські цінності. Ми захищаємо мир і спокій – і майбутнє Європи.

Вдячний очільникам міст: Києва — Віталію Кличку, Житомира — Сергію Сухомлину, Харкова — Игорю Терехову та усім мерам міст, які боронять та оберігають свої громади. Ви робите надзвичайну роботу сьогодні! Тільки спільно ми можемо перемогти ворога", - сказав Міністр.

Окрему подяку Олексій Чернишов висловив партнерам, які допомогли організувати цей марафон – Програмі Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні», Програмі USAID “Економічна підтримка Східної України”, Міністерству закордонних справ України, Представництву України при раді Європи, Асоціаціїї міст України, Асоціації об’єднаних територіальних громад, порталу «Децентралізація».

Далі планується проведення марафону з представниками муніципалітетів Австрії, Франції, Німеччини, Швейцарії та Великобританії. 

18.03.2022 - 16:38 | Переглядів: 3137

Приєднані зображення:

Теги:

Олексій Чернишов війна

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...