Всі області в Україні та понад 500 громад затвердили власні стратегії розвитку, - Олексій Чернишов

Перший етап реформи децентралізації завершено. У результаті сформовано новий адміністративно-територіальний устрій та розширено повноваження органів місцевого самоврядування. Наразі всі області в Україні та понад 500 громад затвердили власні стратегії розвитку, а також понад 600 — в процесі розробки. Про це сказав Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час Форуму «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави», повідомила пресслужба Мінрегіону.

«Децентралізація — тривалий та непростий процес. Але перший етап реформи вже завершено. Наразі потрібно спрямувати зусилля на посилення спроможності кожної громади. Відтак кожен орган місцевого самоврядування має розробити власну стратегію розвитку, яка буде відповідати цілям та завданням Державної стратегії регіонального розвитку та регіональної стратегії розвитку на найближчі сім років. Проєкти, які будуть реалізовані в рамках кожної стратегії громади мають сприяти створенню робочих місць, підтримці бізнесу, формуванню привабливого інвестиційного клімату тощо», — підкреслив Міністр Олексій Чернишов.

Крім того, очільник Мінрегіону наголосив на результатах бюджетної децентралізації. За словами Олексія Чернишова, завдяки налагодженню прямих міжбюджетних відносин з державного бюджету, передачі з районного рівня фінансових та майнових ресурсів, децентралізації у сфері земельних відносин — доходи місцевих бюджетів зросли у чотири рази. 

Також наразі триває запровадження інституту старост — практично у кожній громаді вже створені старостинські округи, які покликані забезпечити системну двосторонню комунікацію.


11-12 листопада 2021 року проходить 6 Форум «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави» (далі – Форум). Форум організовано Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Міністерством розвитку громад та територій України, Донецькою обласною державною адміністрацією, Луганською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною державною адміністрацією за сприяння та підтримки Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні».

11.11.2021 - 19:03 | Переглядів: 2880
Всі області в Україні та понад 500 громад затвердили власні стратегії розвитку, - Олексій Чернишов

Теги:

Олексій Чернишов

Джерело:

Мінрегіон

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 вересня 2024

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської...

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним...

06 вересня 2024

Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт (запис вебінару)

Огляд нових змін до закупівельного...

Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему: «Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт»....

06 вересня 2024

Житомирська область та американський штат Індіана підписали меморандум про співпрацю

Житомирська область та американський штат...

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з губернатором штату Індіана (США) Еріком Холкомбом. У...

06 вересня 2024

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Продовження реформи місцевого врядування з посиленням ефективності управління, координації та взаємодії в умовах...