17 червня - вебінар з обміну кращими практиками «Спільна участь у збереженні навколишнього середовища»

17 червня у форматі відеоконференції відбудеться вебінар з обміну кращими практиками «Спільна участь у збереженні навколишнього середовища» (15.30-17.30).

Мета вебінару: докладна презентація і обговорення окремих практик-переможців конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» 2020 року:

Практика «Партисипація молоді для вирішення екологічних викликів» (м. Вінниця, Вінницька обл.)

Головне кредо цієї практики – переконати містян, що участь молоді у прийнятті рішень – запорука сталого розвитку громади! Коли ініціатива молоді підтримується органами місцевого самоврядування, коли з молодими людьми консультуються, тоді і формується соціальна відповідальність та починаються зміни у громаді! Які саме зміни? А хоча б такі:

  • облаштування екомайданчиків на території закладів освіти міста;
  • створення екологічного осередку «Зелений клас»;
  • облаштування спортивної зали велотренажерами, що виробляють електричну енергію;
  • проведення «Екологічного форуму», учасники та учасниці якого долучились до обговорення Концепції інтегрованого розвитку м. Вінниці…аж до 2030 року!

Практика «Smart Green БЦ» (м. Біла Церква, Київська обл.)

У Білій Церкві створили інтерактивну карту зелених насаджень в місті, доступну як на персональних комп’ютерах, так і у вигляді застосунку для смартфонів. На карті можна ознайомитися із «паспортом» дерева: порода, вік, стан, фото. За допомогою карти фахівчині та фахівці комунального господарства можуть розробляти поточні та довготермінові плани озеленення, а населення має можливість звертатись до місцевої влади з власними пропозиціями та ідеями. Міська влада активно залучає громаду до участі в заходах з озеленення міста, щоб зробити його ще кращим і затишнішим.

Практика «ЕкоГромада: шлях змін» (с. Боратин, Волинська обл.)

Мета ініціативи Боратинської громади – поліпшення екологічної ситуації в регіоні шляхом формування екосвідомості та практичних навичок компостування органічних відходів. В рамках проєкту розроблено модель компостера для органічних відходів, яку без особливих фінансових вкладень можуть зробити навіть підлітки! Цей досвід був популяризований через інформаційні листівки, плакати в соцмережах, на телебаченні, радіо. Далі-більше, оскільки і тут молодь виявилась попереду - учень Мстишинської школи Матвій Сергійчук разом з мамою створив власний ютуб-канал, де вони ділились секретами свого практичного досвіду і отримали численних підписників. Публічність ініціативи надихнула інші громади до впровадження компостування. Сподіваємося, що така тема зацікавлять вас. Отож, приєднуйтесь та дізнавайтесь про корисний досвід з перших вуст!

Очікуваний результат вебінару: надихнути учасників/-ць заходу на подібні дії у своїх громадах, оскільки у кожного і кожної буде можливість ставити запитання та почути конкретні відповіді від спікерів і спікерок.

 

Серед спікерів і спікерок:

  • В’ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій України
  • Андрій Клочко, народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування
  • Лариса Білозір, народна депутатка України, голова підкомітету з питань адміністративних послуг та адміністративних процедур Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування
  • Вячеслав Рубльов, народний депутат України, голова підкомітету з питань регіональної політики та місцевих бюджетів Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування
  • Стен Ньорлов, Голова Офісу Ради Європи в Україні, Представник Генерального секретаря Ради Європи з питань координації програм співробітництва Ради Європи
  • Ешлі Малруні, Радниця, Голова Відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні
  • Оксана Яценко, директорка Департаменту освіти Вінницької міської ради
  • Геннадій Дикий, Білоцерківський міський голова
  • Сергій Яручик, Боратинський сільський голова

Захід організовується Міністерством розвитку громад та територій України спільно з Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування за підтримки Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні».

Реєстрація відкрита за посиланням

Захід відбудеться онлайн (на платформі Zoom, лінк буде надіслано напередодні вебінару зареєстрованим учасникам/-цям).

10.06.2021 - 16:15 | Переглядів: 3190

Приєднані зображення:

Теги:

анонс

Джерело:

Програма Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні»

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

18 жовтня 2024

У Лановецькій громаді стартував унікальний проєкт підтримки місцевого бізнесу

У Лановецькій громаді стартував унікальний...

У Ланівцях офіційно стартувала програма фінансової підтримки місцевого бізнесу, розроблена в межах Програми USAID...

18 жовтня 2024

Агенції регіонального розвитку: міфи і реальність

Агенції регіонального розвитку: міфи і реальність

Агенції регіонального розвитку, або скорочено АРР, в Україні поступово набувають ознак ефективного інструменту...

18 жовтня 2024

Тернопільська ОВА та Програма Ради Європи працюють над пілотним проектом з удосконалення моніторингу рішень ОМС, - В’ячеслав Негода

Тернопільська ОВА та Програма Ради Європи...

Удосконалення системи моніторингу рішень органів місцевого самоврядування та системи координації виконання завдань –...

17 жовтня 2024

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини для участі у проєкті з визначення пріоритетів у відновленні

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини...

Асоціація міст України спільно з Вестмінстерською фундацією за демократію (WFD) оголошують конкурсний відбір для...