Програма USAID DOBRE оголосила список 25 нових громад-партнерів

 

 

Ще 25 територіальних громад із Запорізької, Чернігівської та Чернівецької областей стали партнерами Програми USAID DOBRE – список переможців відбору оголосили в Українському кризовому медіа-центрі 22 грудня.

Програма USAID DOBRE працює в Україні із 2016 році. Донедавна програма мала 75 громад-партнерів у Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській області. Зважаючи на успіхи та прогрес цих громад, у червні 2020 року географію роботи програми розширили на три нові області – Запорізьку, Чернігівську та Чернівецьку. Відбір нової четвертої когорти тривав до вересня. 

Загалом під час відбору надійшло 96 заявок – зазначила Юлія Єсмуханова, в.о. керівника Програми USAID DOBRE.

“Експерти передивилися всі заявки і рекомендували до другого туру 31 громаду. У другому етапі відбору громади проходили співбесіди та виконували завдання із залученням громадян. Після цього до співпраці було рекомендовано 25. Оскільки ми потрапили у передвиборчий період, то після виборів додатково говорили із сімома громадами, де змінилося керівництво, аби впевнитися у готовності до співпраці. За підсумками, серед нових партнерів ми маємо 10 міських, 7 селищних та 8 сільських громад. П’ять – Запорізька область, по 10 – у Чернігівській та Чернівецькій областях”.

 

 

Запорізька область

  • Веселівська селищна територіальна громада,
  • Гуляйпільська міська територіальна громада,
  • Комиш-Зорянська селищна територіальна громада,
  • Пологівська міська територіальна громада, 
  • Широківська сільська територіальна громада

Чернігівська область

  • Коропська селищна територіальна громада,
  • Корюківська міська територіальна громада,
  • Лосинівська селищна територіальна громада,
  • Любецька селищна територіальна громада,
  • Менська міська територіальна громада,
  • Ніжинська міська територіальна громада,
  • Новгород-Сіверська міська територіальна громада,
  • Сновська міська територіальна громада,
  • Сосницька селищна територіальна громада,
  • Тупичівська сільська територіальна громада,

Чернівецька область

  • Великокучурівська сільська територіальна громада,
  • Вижницька міська територіальна громада,
  • Глибоцька селищна територіальна громада,
  • Клішковецька сільська територіальна громада,
  • Мамалигівська сільська територіальна громада,
  • Недобоївська сільська територіальна громада,
  • Новоселицька міська територіальна громада,
  • Рукшинська сільська територіальна громада,
  • Усть-Путильська сільська територіальна громада,
  • Хотинська міська територіальна громада.

“Вітаю всіх переможців, ми дуже раді, що ви доєдналися до нашої родини, і починаємо співпрацювати із вами уже зараз,”- додала Юлія Єсмуханова

 

 

В’ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій зазначив, що коли реформа була в активній фазі важливо було на прикладі інших громад формувати модельні проєкти, які можуть бути застосовані в новостворених громадах: “Програма USAID DOBRE робить величезний внесок у підтримку і розвиток місцевого самоврядування в Україні. Головне, що не загальними деклараціями, а конкретними інвестиційними проєктами, які покращують інфраструктуру і послуги. У нас уже є історія успіху і нею можна пишатися. Дуже приємно, що сьогодні розширюється список громад, які співпрацюватимуть із програмою, – зазначив В’ячеслав Негода. – Четверта когорта, вам дуже пощастило, що одразу після виборів ви можете реалізувати всі свої програми із такою колосальною підтримкою як на експертному рівні, так і на технічному – через фінансову підтримку”.

 

 

Петро Сегедій, голова Софіївської селищної територіальної громади Дніпропетровської області зазначив, що працювати з Програмою DOBRE непросто, але цікаво, і завдяки співпраці громада має величезний розвиток: “Завдяки співпраці із Програмою DOBRE у мене особисто та моїх колег змінилася свідомість і підхід до роботи. Раніше голова громади це була просто посада, зараз, після отримання нових повноважень, ми повинні чітко усвідомлювати, що ми робимо. Я вдячний DOBRE, що ми чудово спрацювались, зробили якісну стратегію розвитку громади, за якою рухаємося вперед. Мешканці громади задоволені тим, що ми робимо. Після всіх втілених проєктів змінився і підхід до роботи моєї команди – вони щодня приходять із новими ідеями, як покращити нашу громаду. Ми би не досягли цього розвитку громади, якби не співпраця із DOBRE. Адже з кожною подією, вебінаром, конференцією ми черпали всі знання, які потрібні для розвитку нашої громади”, – зазначив Петро Сегедій.

Комиш-Зорянська селищна громада Запорізької області була у числі перших, які об’єдналися у 2015 році, і, за словами голови громади Ігоря Гнатуші, вони не гаяли часу, а шукали можливості для розвитку: “Ми спілкувалися з колегами з тих 7 областей, де вже працювала Програма DOBRE і по-хорошому заздрили їм. Півроку тому нашій області пощастило, і в нас оголосили конкурс. Ми негайно почали формувати заявку. Вибори показали, що у нашій громаді не вистачає комунікації з людьми, і ми у співпраці з Програмою DOBRE дуже чекаємо саме цього. Нещодавно ми відвідали перший захід Програми DOBRE і ваша команда, ті фахівці, які нас два дні нас навчали, надихнули на подальшу ефективну співпрацю. Ми знаємо, що роботи буде багато, але ми готові до цього”.

 

Теги:

DOBRE міжнародна підтримка В'ячеслав Негода

Область:

Запорізька область Чернівецька область Чернігівська область

Громади:

Веселівська територіальна громада Гуляйпільська територіальна громада Комиш-Зорянська територіальна громада Пологівська територіальна громада Широківська територіальна громада Коропська територіальна громада Корюківська територіальна громада Лосинівська територіальна громада Любецька територіальна громада Менська територіальна громада Ніжинська територіальна громада Новгород-Сіверська територіальна громада Сновська територіальна громада Сосницька територіальна громада Тупичівська територіальна громада Великокучурівська територіальна громада Вижницька територіальна громада Глибоцька територіальна громада Клішковецька територіальна громада Мамалигівська територіальна громада Недобоївська територіальна громада Новоселицька територіальна громада Рукшинська територіальна громада Усть-Путильська територіальна громада Хотинська територіальна громада

Джерело:

Український кризовий медіа-центр

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

20 травня 2024

Порядок реєстрації бюджетних зобов'язань та їх зміни - запис вебінару

Порядок реєстрації бюджетних зобов'язань та їх...

16 травня 2024 року Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему «Порядок реєстрації бюджетних зобов'язань та їх...

20 травня 2024

Закупівлі для ЗСУ: законопроект, який спростить процедури для громад, готовий до другого читання

Закупівлі для ЗСУ: законопроект, який спростить...

20 травня парламентський Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального...

20 травня 2024

Інститут старост в умовах війни: законопроект готовий до другого читання

Інститут старост в умовах війни: законопроект...

20 травня парламентський Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального...

20 травня 2024

Взаємодія місцевого самоврядування та органів державної влади на місцях - експерти проаналізували тенденції

Взаємодія місцевого самоврядування та органів...

Центр соціологічних досліджень, децентралізації та регіонального розвитку при Київській Школі Економіки у партнерстві...