В Полтавській та Харківській областях нагородили журналістів, які висвітлювали децентралізацію та розвиток громад 

З нагоди Дня Журналіста в Полтавській та Харківський областях відбулись нагородження лауреатів щорічних обласних конкурсів журналістських робіт з тематики місцевого самоврядування та децентралізації.

Подібні обласні конкурси проводяться у 7 областях України за адаптованою до місцевих потреб метрологією  Всеукраїнського конкурсу журналістських робіт, розробленою за сприяння Ради Європи. Проведення обласними радами щорічних обласних конкурсів журналістських робіт з тематики розвитку місцевого самоврядування було рекомендовано Резолюцією XVII Всеукраїнської щорічної наради-семінару для представників органів місцевого самоврядування, проведеної Українською асоціацією районних та обласних рад у 2018 році.

 

Харківський обласний конкурс журналістських робіт «Історії успіху громад» 2020

«Багато журналістів стали експертами у питаннях розвитку громад. Влада прислухається до ваших публікацій та навіть керується ними в управлінських рішеннях. Адже ви глибоко поринули у широкий спектр життя громад від питання впровадження кращих місцевих практик, формування бюджетів, енергозбереження до дозвілля молоді. Тобто, будь-яка тема вивчається вами досконало та знаходить відображення у телесюжетах, постах в інтернет виданнях, шпальтах друкованих видань. Це як місточок між людьми та владою. Навколо ж дійсно багато позитивного, про це слід говорити: про успіх людей, досвід громад, перспективи для молоді», — вважає голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

«Моя робота перемогла у номінації «Кращий радіоматеріал». Головний меседж матеріалу: якщо одна громада не може зробити щось самотужки, можна це зробити, об’єднавши зусилля кількох громад. Саме про таку ефективну співпрацю у Старосалтівській громаді в моєму сюжеті», — розповів переможець конкурсу «Історії успіху громад» Дмитро Ковальов.

Переможниця номінації «Краща онлайн-публікація» Альона Нагаєвщук сказала: «Гарною нагодою став конкурс «Історії успіху громад» для того, щоб розповісти, як вирішуються екологічні проблеми у громадах Харківщини».

Більше про конкурс та його переможців - на сайті Харківської обласної ради.

 

Полтавський обласний конкурс журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади – шлях до сталого розвитку громад» 2020

Вітаючи переможців, заступник голови обласної ради Анатолій Ханко сказав, що співпраця журналістів і влади є одним з важливих чинників формування сучасного демократичного суспільства. «Бажаю, щоб представники влади надавали вам вчасні та достовірні дані, завжди існувала співпраця, в тому числі, з депутатським корпусом Полтавської обласної ради. На мою думку, це сприятиме донесенню до населення об’єктивної інформації щодо подій в області та країні. Міцного здоров’я, щастя, матеріального достатку і цікавих, неупереджених матеріалів!» – побажав Анатолій Ханко.

Більше про конкурс та його переможців можна дізнатись на сайті Полтавської обласної ради.


Програма Ради Європи вітає журналістів з їх професійним святом та запрошує до участі у Всеукраїнському конкурсі журналістських робіт, який проводить Мінрегіон у співпраці з Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» та її партнерами ГО «Інтерньюз-Україна» та координатором проектів ОБСЄ в Україні

06.06.2020 - 10:11 | Переглядів: 6663
В Полтавській та Харківській областях нагородили журналістів, які висвітлювали децентралізацію та розвиток громад 

Приєднані зображення:

Теги:

конкурс

Область:

Полтавська область Харківська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

04 жовтня 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 жовтня 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 жовтня 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 жовтня 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...