«Маленький тур для великих змін» – старт пілотного освітнього проєкту для об’єднаних громад

Посольство Швеції в Україні спільно з громадською організацією «МІНЗМІН», командою «Абетки реформ» та за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», розпочинає у вересні 2019 року пілотний освітній проєкт для маленьких мешканців об’єднаних громад України та їхніх батьків. 

 

 

Процес реформ в Україні досить складний та багатогранний, інколи навіть дорослим важко розібратися у тому, що відбувається в країні. А з дітьми майже не говорять на тему реформ та важливих змін. Метою проєкту є розповісти дітям та їхнім батькам простою мовою в ігровій формі про реформи та актуальні зміни та заохотити мешканців громад, навіть найменших, стати частиною таких змін.

 

 

У рамках проєкту команда передасть сто «Маленьких наборів для великих змін» у дитячі куточки нових Центрів надання адміністративних послуг, створених за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», а також відвідає декілька громад з презентаціями навчальних матеріалів для дітей та їхніх батьків – «Абетки реформ» та «Маленького набору для великих змін». Вони в доступній формі пояснюють суть актуальних змін та реформ в Україні, показують, наприклад, як працює реформа децентралізації, або навчають, як правильно сортувати сміття.

 

 

Під час заходів мешканці громад дізнаються більше про важливі зміни та реформи, пограють в ігри, пройдуть квести та вікторини. Пілотна фаза проєкту триватиме у вересні-жовтні 2019 року.

Якщо ваша громада бажає долучитися до проєкту та провести у своєму ЦНАП (школі, залі міськради тощо) цікавий та корисний захід про реформи в Україні, напишіть нам, будь ласка, на електронну пошту team.minzmin@gmail.com або звертайтеся за телефоном +380637101539.

 

Для довідки

«Абетка реформ» – ілюстроване дітьми видання, де про реформи та зміни в Україні персонажі розповідають у форматі коротких історій та казок. Публікація підготовлена в рамках програми з інституційної розбудови Центру демократії та верховенства права за фінансової підтримки Швеції.

Електронна версія видання – http://bit.ly/abetka-reform

Сторінка проєкту – https://www.facebook.com/abetkareform/

«Маленький набір для великих змін» – навчальний набір для дітей та дорослих, розроблений Громадською організацією «МІНЗМІН» та освітнім проєктом «Абетка реформ» і виданий за підтримки Швеції. До складу набору входять ігри «Ми об’єднуємо громади» та «Сортуємо сміття – рятуємо планету!», наліпки для дітей та комплект примірників «Абетки реформ». Близько сотні таких наборів можна буде знайти в дитячих куточках новостворених Центрів надання адміністративних послуг по всій Україні.

«U-LEAD з Європою» - Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку, яка спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Теги:

управління освітою молодь адміністративні послуги

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

04 жовтня 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 жовтня 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 жовтня 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 жовтня 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...