600 днів до завершення децентралізації: Рада Європи готова сприяти Україні у реалізації цього плану , - В’ячеслав Негода

Рада Європи готова і надалі надавати експертну підтримку Україні у реалізації реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, особливо – у створенні законодавчого підґрунтя для реалізації плану 600 днів до завершення першого етапу децентралізації.

Про це сказав перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода за результатами зустрічі з Клаудією Лучіані, директоркою Директорату людської гідності, рівності та врядування Ради Європи.

«Експертиза наших ініціатив Радою Європи має велике значення в реалізації реформи, у якій ми дотримуємося принципів Європейської хартії місцевого самоврядування. На найближчі 600 днів, передбачені алгоритмом наших подальших дій, ми розраховуємо на підтримку європейських експертів у розробці конституційних змін, проекту закону про державний нагляд за законністю рішень місцевого самоврядування, а також на активну участь у роботі Ради донорів при Мінрегіоні», - сказав В’ячеслав Негода.

Клаудіа Лучіані зазначила, що Рада Європи відзначає значну підтримку децентралізації українцями. «Ми сприятимемо Україні на шляху децентралізації і надалі, надаватимемо, насамперед, професійну та експертну допомогу», - запевнила пані Лучіані.

 

06.12.2018 - 10:02 | Переглядів: 12479
600 днів до завершення децентралізації: Рада Європи готова сприяти Україні у реалізації цього плану , - В’ячеслав Негода

Приєднані зображення:

Теги:

В'ячеслав Негода Рада Європи

Джерело:

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

27 вересня 2024

27 вересня 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 вересня 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 вересня 2024