Інвестуємо в громади: у Києві пройшла друга конференція «Стратегічний розвиток та інвестиції»

 

5-6 листопада у Києві проходила інвестиційна конференція для обʼєднаних громад «Стратегічний розвиток та інвестиції». Подію організувала програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) спільно з партнером програми Українським кризовим медіа-центром.

Конференція зібрала понад 400 учасників, серед яких представники 75 громад-учасниць програми, представники бізнесу та інвестиційних фондів, виконавці проектів міжнародної технічної допомоги, центральних та регіональних органів влади.

Геннадій Зубко, віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ на відкритті зазначив:

«Децентралізація – це зміна системи менеджменту, яка має підтримувати дві основні стратегічні цілі для місцевого економічного розвитку: високий індекс людського потенціалу та показник конкурентноспроможності громад. Інвестор приходиь туди, де є перспектива, стратегія розвитку, передбачуваність та прозорість процесів і рішень. Та головне – інвестор приходить за людським ресурсом та кваліфікованими кадрами».

 

 

 

 

Томас Вайт, керівник Офісу демократії і врядування регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, Білорусі та Молдові, подякував представникам Уряду за співпрацю та сказав:

«Місцевий економічний розвиток та стратегування в обʼєднаних громадах заслуговують на особливу увагу. Вони створюють передумови для добробуту їхніх жителів. Перші 50 громад-партнерів програми USAID DOBRE вже мають розроблені стратегії та плани дій з місцевого економічного розвитку. Нові громади, які нещодавно доєдналися до програми, також отримають експертну допомогу при підготовці цих стратегічно-важливих документів. Програма DOBRE – це потужний ресурс, який допоможе місцевій владі, представникам бізнесу та громадського сектора обʼєднати зусилля для розвитку».

 

 

Директор програми USAID DOBRE Беррі Рід, звертаючись до громад у вітальному слові, відзначив:

«Програма DOBRE нещодавно оголосила про партнерство з новими громадами і тепер їхня кількість зросла до 75. А це – 9% від загальної кількості обʼєднаних громад України. Сьогодні всі наші партнери мають можливість неформально поспілкуватися та дізнатися від колег рецепти успіху належного врядування. Для нових громад це лише початок плідної співпраці з програмою DOBRE, і ми з нетерпінням чекаємо, аби разом допомогти вам стати успішнішими».

 

 

Під час події представники громад мали можливість презентувати інвестиційні проекти потенційним інвесторам. Світлана Спажева, голова Покровської обʼєднаної громади з Дніпропетровщини, поділилася досвідом та відзначила:

«Наша громада – це сучасний агрополіс, де працює 55 сільськогосподарських підприємств, успішно розвивається кооперативний рух та створено економічний профіль. Ми розробили два інвестиційні проекти. Перший – створення логістичного центру для заготівлі, переробки та реалізації овочів. Другий– будівництво сонячної електростанції. Ми розуміємо, що злагоджена співпраця громади, місцевої влади та бізнесу – запорука успішного партнерства для залучення потенційного інвестора».

 

 

На учасників конференції чекала приємна несподіванка. Алла Стащенко, керівниця жанрового напрямку іміджевих проектів 1+1 Продакшн та креативна продюсерка проекту «Громада на мільйон», оголосила про старт відбору громад для уасті у другому сезоні.

«Громада на мільйон. Спеціалісти» – продовження спільного телепроекту програми USAID DOBRE та телеканалу 1+1. «Головні герої – це жителі обʼєднаних громад, про яких ми хочемо розповісти на всю країну. Я заохочую вас взяти участь у кастингу проекту».

 

 

Подія стала майданчиком для обговорення, як зацікавити потенційного інвестора та мотивувати його до співпраці, обрати вірну інвестиційну стратегію та підняти інвестиційну привабливість обʼєднаних громад. Громади-партнери програми DOBRE отримали можливість поспілкуватися та отримати рекомендації від провідних експертів та реальних інвесторів, які допоможуть напрацювати партнерські звʼязки та вибудувати чіткі алгоритми для сталого економічного розвитку на місцях.

Теги:

DOBRE

Джерело:

Український кризовий медіа-центр

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

19 вересня 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 вересня 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 вересня 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 вересня 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...