Розпочався конкурсний відбір громад Київщини для участі у проєкті з визначення пріоритетів у відновленні
Розпочався конкурсний відбір громад Київщини для участі у проєкті з визначення пріоритетів у відновленні

Асоціація міст України спільно з Вестмінстерською фундацією за демократію (WFD) оголошують конкурсний відбір для українських громад Київської області на участь у проєкті, який сприятиме визначенню стратегічних / операційних пріоритетів проєктів для відновлення громади з метою створення передумов для успішного демократичного розвитку пілотних громад у рамках програми «Демократичне відновлення України».


Чому варто долучитись до проєкту?

Проєкт передбачає відбір трьох пілотних громад для співпраці в межах Київської області та підписання меморандуму про співпрацю щодо надання підтримки у визначенні та реалізації пріоритетних для громади проєктів відновлення. Крім того, для кожної громади буде проведено: аналіз стратегічних документів громади, що стосуються відновлення, дві онлайн та одну офлайн зустрічі із залученням громадськості (ВПО, людей похилого віку, ветеранів, бізнесу, молоді тощо) для визначення пріоритетних проєктів відновлення громади, а також відбір щонайменше трьох пріоритетних проєктів відновлення для кожної пілотної громади.

У подальшому за підтримки WFD будуть надані експертні послуги із сприяння залучення фінансуванні:

  • консультаційні послуги з питань фандрейзингу;
  • написання проєктних заявок;
  • оплата підготовки техніко-економічних обґрунтувань.

За підтримки WFD передбачається візит голів пілотних громад до Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії для налагодження двосторонньої співпраці між органами місцевого самоврядування обох країн.

Під час відбору перевага надаватиметься громадам з кількістю населення до 50000 мешканців, які належать до територій відновлення, згідно з критеріями, визначеними Постановою КМУ «Про затвердження порядків з питань відновлення та розвитку регіонів і територіальних громад» від 18 липня 2023 р. № 731.

Для участі у конкурсному відборі до 27 жовтня 2024 року заповніть анкету за посиланням: https://forms.gle/5qGLq9TTcNVM9BPx7


WFD — це британська позавідомча публічна організація створена для сприяння розвитку демократії, яка співпрацює з політичними партіями, парламентами та організаціями громадянського суспільства в усьому світі для розвитку інклюзивних, підзвітних і прозорих демократичних систем.

Контакти

Асоціація міст України – auc.communities@gmail.com

Views: 168
Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Related news: repair
Read more: