Ми взяли на себе відповідальність за майбутнє об’єднаних громад і маємо зробити їх успішними, - В’ячеслав Негода представникам офісів реформ

«За останні декілька місяців регіональні офіси реформ провели величезну роботу, допомагаючи об’єднатися громадам, які повірили в реформу. Підтримуючи громади на цьому шляху, ми з вами взяли на себе відповідальність за їхнє майбутнє. І тепер маємо докласти максимум зусиль, щоб зробити об’єднані територіальні громади успішними», - сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода під час семінару-тренінгу для регіональних офісів реформ, що проходить в Києві 12-13 листопада 2015 року.

«В коробці передач децентралізації немає заднього ходу. Їдемо тільки вперед. А на якій швидкості рухатиметься реформа, як розвиватимуться громади, багато в чому залежить від наших з вами спільних зусиль», - звернувся В’ячеслав Негода до керівників та експертів 24-х регіональних офісів реформ.

Перший заступник Міністра зазначив,  - ніхто не повинен мати підстав сказати, що 159 громад, в яких вже пройшли перші вибори і відбуваються перші сесії місцевих рад, об’єдналися даремно, а їхні мешканці нічого від цього не отримали.

«Зараз цим громадам непросто, бо вони роблять перші невпевнені кроки. І ви маєте пильно стежити за цими кроками і бути готовими у будь-який момент скерувати їх у правильному напрямку, надати необхідну підтримку. І Уряд, і міжнародні донорські організації їм також допомагатимуть. З 1 січня наступного року максимальна кількість об’єднаних громад має перейти на прямі міжбюджетні відносини з центральним бюджетом, мати в наступному році ресурси та інфраструктуру для надання гідного рівня послуг населенню», - сказав В’ячеслав Негода.

Під час семінару-тренінгу протягом двох днів представники регіональних офісів реформ разом з урядовими і неурядовими експертами шукатимуть відповіді на найактуальніші питання, що стоять сьогодні на порядку денному реформування місцевого самоврядування, і напрацьовуватимуть спільний алгоритм подальших дій.

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

16 September 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 September 2024

16 September 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 September 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...