Харків’яни вивчали досвід громад Дніпропетровщини

Успішна активна діяльність Дніпропетровського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою»,  відома далеко за межами регіону. Лише за останні два місяці у заходах, організованих Центром взяли участь представники об’єднаних громад практично з усієї України.  Семінари, тренінги, форуми, конференції, «Ярмарок добросусідства» є корисними не тільки для наших земляків. Навчатися до нас та переймати досвід громад Дніпропетровщини приїжджають зацікавлені особи із різних регіонів України. Сьогодні з роботою Центру знайомилися представники харківської громадської організації «Експертиза реформ».

Харківські експерти поспілкувалися з працівниками новоствореного Центру безпеки Слобожанської об’єднаної громади, оглянули Степнянську загальноосвітню школу. У Вербківській ОТГ гостей зацікавив оновлений дитячий садок «Оксанка» з унікальним ігровим майданчиком, Фельшерсько-акушерський пункт та 114-річна загально-освітня школа, яка за своїм технічним облаштуванням не поступається кращим міським освітнім закладам.

У Богданівській об’єднаній громаді експерти оглянули ЦНАП та будівельний майданчик майбутнього Центру дозвілля.

Члени громадської організації цікавилися, наскільки складно було переконувати громадян на самому початку децентралізації, як швидко відчули позитивні зміни і яким бачать наші земляки майбутнє своїх громад.

Інтерес гостей Дніпропетровщини не випадковий. На сьогодні на Харківщині створено лише 12 об’єднаних громад і своє завдання молоді люди вбачають у популяризації децентралізації.

- Ми хочемо донести до наших земляків, що в Україні децентралізація діє і має вагомі позитивні результати. Досвід Дніпропетровщини для Харківщини є надзвичайно цікавим та корисним, - зауважив керівник громадської організації Юрій Георгієвський.

На запитання харків’ян, як переконати людей об’єднуватися в громади  директор Дніпропетровського Центру Олена Тертишна запропонувала: «Приїжджайте, дивіться, розпитуйте людей і переконайтеся на власні очі, що децентралізація – це єдиний шлях для розвитку громад. Іншого немає!»

08.11.2017 - 10:10 | Views: 14216

Attached images:

Область:

Дніпропетровська область Харківська область

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

16 September 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 September 2024

16 September 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 September 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...