Нові об’єднання – нові питання

Як і варто було сподіватися, саме реальне створення територіальних об’єднань спонукало усі підрозділи влади до активної роботи. Нагадаємо, у понеділок питання децентралізації обговорювали закарпатські освітяни. Сьогодні, 6 листопада, експерти Офісу реформ провели виїзну консультацію у місцевому підрозділі ДСНС.

Директор Офісу реформ Іван Дем’янчук розповів про особливості об’єднав чого процесу на Закарпатті, оекремо зупинившись на вимогах, визначених Методикою, для створення нових громад. Експерт Офісу Світлана Білич ознайомила Романа Гудака із тими документами, які нині допомагають новоствореним громадам здійснювати наступні кроки з налагодження роботи в об’єднанні.

Отож, певні типові положення діяльності галузевих структур влади в об’єднаннях уже затверджені. Наразі, положення, що стосується рятівничої сфери перебуває на стадії розробки. При цьому вона наголосила: положення є типовими – усі зміни, як їх бачить громада, з огляду на власні потреби, вносяться і затверджуються із самим положенням радою громади.

Тим часом громади вже працюють над формуванням технічних галузевих паспортів, які стануть своєрідною базою визначення і штатного, і фінансового забезпечення надання усього спектру послуг, які повинні отримувати члени об’єднаних громад за місцем проживання. Що ж стосується пожежної служби, то першочерговим завданням є визначення приміщень, у яких вони розташовуватимуться на місцях. Тут можна говорити, як про ті, що не використовуються, так і про ті, що потребують часткової реконструкції. Щодо технічного та ресурсного забезпечення, то тут доведеться активно включати державні кошти, адже саме держава нині виступає головним замовником адміністративно- територіальної реформ як ключової стратегії децентралізації.

Начальник управління ДСНС у Закарпатті, розраховуючи на активну співпрацю з Офісом реформ, зі свого боку запевнив у повному сприянні, що стосується кваліфікованого забезпечення пожежної безпеки у нових об’єднаннях, звичайно, у межах своїх повноважень.

Область:

Закарпатська область

Source:

Офіс реформ

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

04 October 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 October 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 October 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 October 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...