Підтримка розширення земельних повноважень громад говорить про послідовність дій Уряду у реалізації реформи, - голови ОТГ

Громади вітають рішення Уряду, яким він схвалив проект закону щодо  передачі об’єднаним територіальним громадам права розпорядження землями державної власності в межах усієї своєї території.

«У нас великі сподівання на цей закон і ми давно його чекаємо. Що важливо у об’єднанні? Спроможність. Що необхідно громадам, щоб бути спроможними вирішувати питання місцевого значення? Ресурси і повноваження. Земля – потужний ресурс для розвитку громади. З розширенням повноважень громад у сфері земельних відносин, території отримають нові можливості для втілення таких проектів, які створюватимуть робочі місця», - прокоментував голова Зимнівської ОТГ Волинської області В’ячеслав Католик.

«Цей крок Уряду говорить про послідовність його дій у реалізації реформи. Громади давно чекають на цей закон. Хоч я вже не працюю у місцевому самоврядуванні, але залишаюся прихильником децентралізації. Ця реформа відродить українське село, зміцнить українську державність. Сподіваємося, що і парламент якнайшвидше прийме цей закон і тим самим підтримає розвиток громад», - сказала Парасковія Задорожна, колишня Старосалтівська селищна голова Харківської області.

Іван Ковач, голова Тячівської ОТГ Закарпатської області зазначив, що з прийняттям закону, який розширить повноваження об’єднаних громад у сфері земельних відносин, найперше, що треба буде зробити – це інвентаризацію земель громади, в тому числі за межами її населених пунктів.

«Спершу – інвентаризація. Далі – планування територій громад. Необхідно навести лад у земельних питаннях. Тому ми чекаємо, що Верховна Рада прийме цей закон. Не думаю, що комусь треба боятися віддати те, що їм не належить», - сказав Іван Ковач.

До речі, у Парламенті зареєстрований проект Закону «Про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" (№ 6403), який покликаний внормувати питання планування комплексного просторового розвитку громад.

Нагадаємо, 6 вересня Уряд схвалив «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління земельними ресурсами в межах території ОТГ».

06.09.2017 - 19:52 | Views: 12327
Підтримка розширення земельних повноважень громад говорить про послідовність дій Уряду у реалізації реформи, - голови ОТГ

Tags:

land

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...