Розвиткові проекти на практиці

26-27 липня представники об'єднаних громади Вінницької області мали можливість на практиці попрацювати над власними інвестиційними проектами, які можуть бути профінансовані за кошти Державного Фонду Регіонального Розвитку в рамках тренінгів, організованих Вінницьким ВП ЦРМС за підтримки програми „U-LEAD з Європою”.

Об'єднані територіальні громади шукають усі можливі шляхи для реалізації потенціалу своїх територій — людського, економічного туристичного, та ін. ДФРР — це один з інструментів, який максимально допомагає цей потенціал розкрити.

Проблемою минулих років була невелика кількість розвиткових проектів і сама якість як проектних заявок так і проектної документації.

До 16 серпня поточного року (кінцевий термін подачі інвестиційних проектів до ОДА) об'єднані громади Вінничини повинні подавати свої проекти згідно умов оголошеного конкурсу. Як показує досвід спілкування з їхніми представниками - крім традиційного ремонту об'єктів інфраструктури, цьогоріч на он-лайн платформі ДФРР з'являться також проектні ідеї, присвячені новому освітньому простору, Центрам Надання Адміністративних Послуг, Центрам Безпеки і розвитку туризму, та ін.

У Вінниці тренінги відбувались за участі експертів з регіонального розвитку Савчук Катерини і Войціцького Юрія. Тренери допомагали учасниками занять формувати проектну заявку, графік, бюджетні форми.

Про особливості підготовки проектної документації, енергетичного паспорта розповіла представник Департаменту Міжнародної Співпраці і Регіонального Розвитку Людмила Бабич. Людмила Миколаївна провела з представниками громад цілий перший день тренінгу, при потребі надаючи необхідні рекомендації.

Результатом проведених тренінгів за підтримки програми “U-LEAD з Європою” щодо написання розвиткових проектів, які можуть фінансуватись з Державного Фонду Регіонального Розвитку стане більша кількість зареєстрованих на он-лайн платформі ДФРР заявок і відповідно краща їх якість.

Участь у тренінгах, організованих Вінницьким ВП ЦРМС взяло 37 учасників. Більшість з них продовжуватиме працювати над розвитком своїх проектних ідей вдома, щоб встигнути подати проектні заявки до 18 серпня згідно умов конкурсу на 2018-2020 роки.

Юрій Войціцький, експерт з регіонального розвитку, Вінницький ВП ЦРМС

28.07.2017 - 15:00 | Views: 9769

Attached images:

Область:

Вінницька область

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

04 October 2024

Програмний посібник Interreg Europe тепер доступний українською

Програмний посібник Interreg Europe тепер...

Ukrainian Institute for International Politics підготував неофіційний переклад програмного посібника для української...

04 October 2024

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи: як громади змінили Польщу

Підтримка бізнесу, енергокластери, кооперативи:...

Чому польські ґміни створюють енергетичні кластери і які переваги це їм дає? Як завдяки просторовому плануванню...

04 October 2024

Концепція та план виконання децентралізації потребує оновлення, – Олександр Корнієнко

Концепція та план виконання децентралізації...

Перебуваючи у Львові з робочим візитом Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко долучився...

04 October 2024

Швейцарія виділить фінансування та залучить приватний сектор до проєктів відновлення України

Швейцарія виділить фінансування та залучить...

Допомога швейцарських партнерів допоможе створити нові робочі місця в регіонах. Про це під час зустрічі...