Депутати одноголосно підтримали ініціативу добровільного об'єднання територіальних громад міста Луцька та сіл, що із ним межують

Депутати на сесії міської ради одноголосно прийняли рішення про надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад та делегування представника до спільної робочої групи.

Директор департаменту економічної політики Олександр Озінович пояснив, що до Луцької міської ради надійшло звернення у порядку місцевої ініціативи “Про ініціювання добровільного об'єднання територіальних громад міста Луцька та сіл, що із ним межують”. Ініціативу підписали 17 жителів міста. На виконання розпорядження міського голови від 14.06.2017 № 329 “Про вивчення пропозиції щодо добровільного об'єднання територіальних громад та її громадське обговорення”, 30 червня 2017 року відбулося громадське обговорення цієї ініціативи у форматі “круглого столу”. Згідно Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» після завершення обговорення такої пропозиції, на сесію міської ради подано проект рішення “Про надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад та делегування представника до спільної робочої групи”.

Рішення передбачає дати згоду на добровільне об’єднання таких територіальних громад: Луцької міської громади (м. Луцьк), Прилуцької сільської громади (с. Прилуцьке, Дачне, Жабка, Сапогове Ківерцівського району), Підгайцівської сільської громади (с. Підгайці, Крупа, Струмівка Луцького району), Гіркополонківської сільської громади (с. Гірка Полонка, Оздів, Полонка Луцького району) в одну єдину Луцьку міську територіальну громаду з адміністративним центром – місто Луцьк. Делегувати першого заступника міського голови Недопада Григорія Вікторовича, як представника Луцької міської ради до спільної робочої групи з підготовки проектів рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад.

Депутати були одностайними у тому, що це реальний шанс провести позачергові вибори як міської ради, так і міського голови, а також дає нові перспективи для стратегії розвитку обласного центру.

У своєму виступі депутат міської ради Ігор Поліщук акцентував: “Протистояння політичних сил і навколополітичні дискусії стали переважати над вирішенням нагальних проблем міста та роботою, спрямованою на його розвиток. У цьому протистоянні ми втрачаємо час та можливості, які вже не повернеш, втрачаємо українських та іноземних партнерів, втрачаємо інвестиції. У цьому протистоянні ми втрачаємо можливості для пошуку додаткових джерел наповнення міської казни, можливості використання економічно-фінансового ресурсу для розвитку міста й майбутнього лучан.

Атмосфера невизначеності в міській раді створює негативний робочий клімат та не дає можливості виконавчим органам впевнено працювати на повну потужність”.

За словами Ігоря Поліщука, жодна політична боротьба та політичні амбіції не можуть переважати над успіхом і процвітанням нашого міста та комфортним й успішним життям лучан.

Кожен з депутатів маєпроявити гідність і поставити інтереси міста й лучан вище своїх власних.

Тож рішення депутатів Луцької міської ради щодо об'єднання буде направлено до суміжних територіальних громад для обговорення та прийняття відповідних рішень.

Область:

Волинська область

Source:

Відділ інформаційної роботи Луцької міської ради

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

27 September 2024

27 September 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 September 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 September 2024