Польські та українські посадовці поділилися досвідом щодо розвитку територій та ініціатив громад

Про інструменти фінансування місцевого та регіонального розвитку говорили під час панельної дискусії у межах Форуму місцевого розвитку, сьогодні, 24 червня.

Участь у ній взяв перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода. Він розповів, що у 2014 році на реалізацію регіональних проектів у Державному бюджеті було передбачено лише 500 млн гривень.

«Цьогоріч ми маємо у Державній скарбниці вже 9 млрд гривень. З цього часу ресурси виросли практично у 18 разів, це при тому, що у нас іде війна, втрачено знану частину економіки (і Крим, і Донбас), разом з тим політика нового уряду полягає у тому, що регіональний розвиток – це є основа розвитку всієї країни», – В’ячеслав Негода.

У свою чергу депутат Сейму Республіки Польща Марія Зуба відзначила: «Я від початку спостерігаю за темпами. Як сусід – я пишаюся вашими результатами. Труднощі будуть, але є люди, які ці труднощі зголошуються долати».

Представники польської делегації також охоче поділилися здобутками в екологічній сфері та принципами фінансування охорони довкілля. «Ми відкриті до обміну досвідом», – наголосив директор Національного фонду охорони довкілля та водних ресурсів Республіки Польща Казімєж Куйда.

Про гранти неурядових організацій говорила віце-маршалок  Мазовецького воєводства Республіки Польща Єва Ожеловська. Вона зокрема розповіла, скільки грошей отримують місцеві громади для того, що могли загосподарювати свою територію.

«Впродовж 9-ти  років впровадження проекту в Львівській області користь від впровадження ініціатив, які є в проекті, отримало більше 45 тисяч осіб у містах, селах, селищах і т.д. Громади реалізували більше 202 мікропроектів, бюджет яких перевищує 40 млн грн», – зазначив координатор обласного ресурсного центру громад Проекту МРГ Ігор Назар.

Також голова Самбірської районної ради Віталій Кімак додв: «Завдяки інструментам місцевого розвитку за два роки ми реалізували проектів більше, ніж за 25 років незалежності України. Це і в кількісному  вимірі, і в вимірі коштів».

24.06.2017 - 21:23 | Views: 12695
Польські та українські посадовці поділилися досвідом щодо розвитку територій та ініціатив громад

Tags:

forum V.Nehoda

Source:

Форум місцевого розвитку

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...