У Білозірській ОТГ пройде семінар про участь суспільства у прийнятті рішень в громадах

Асоціація об’єднаних територіальних громад спільно з Фондом міжнародної солідарності (Польща) та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ спільно організовує ряд семінарів на тему «Участь суспільства у прийнятті рішень в громадах» для представників міст, селищ, сіл та об’єднаних територіальних громад.

У рамках цих семінарів їх учасники матимуть можливість ознайомитися з досвідом та інструментами залучення громадян до процесу прийняття рішень на місцевому рівні, у тому числі темою бюджету участі. З учасниками працюватимуть експерти - практики партиципації, учасники проектів «Громадський бюджет – спільний успіх активних громадян та відкритої влади» та «Без мешканців не вдасться. Громадські консультації як стандарт функціонування об'єднаних громад», які впроваджувалися Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ за сприяння Польсько-канадської програми підтримки демократії».

Окремою частиною семінару буде тема написання проектів до Державного фонду регіонального розвитку від експерта з Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖК.

Один з таких семінарів пройде 14 червня 2017 року у Білозірській об’єднаній територіальній громаді у приміщенні будинку культури (Черкаська обл., Черкаський р-н, с. Білозір`я, вул. Незалежності, 243. Початок заходу о 10.00.

У семінарі візьмуть участь представники Білозірської ОТГ, а також сусідніх громад Черкаської області. Склад учасників різноманітний: представники виконавчих комітетів міських рад, депутати місцевих рад, старости, представники місцевих громадських організацій, місцевих ЗМІ, активісти та інші зацікавлені у цих темах.

Проект фінансується Польсько-Канадською Програмою Підтримки Демократії, співфінансованого з коштів Програми Польської співпраці задля розвитку Міністерства Закордонних Справ Республіки Польща та коштів Міністерства Закордонних Справ, Торгівлі і Розвитку Канади (DFATD).

Область:

Черкаська область

Громади:

Білозірська сільська об’єднана територіальна громада Білозірська територіальна громада

Source:

«Прочерк»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...