Рівненщину відвідала делегація добровільної пожежної охорони Республіки Польща

29 травня з робочим візитом на Рівненщину завітала делегація представників добровільної пожежної охорони Республіки Польща на чолі із керівником добровільної пожежної охорони Західно-Приморського воєводства генералом Мареком Ковальскі та в минулому комендантом державної пожежної служби Лодзинського воєводства Республіки Польща генералом Анджейем Вітковські. Польські колеги-вогнеборці провели робочу зустріч із керівництвом Головного управління ДСНС України у Рівненській області. Основною метою приїзду польських вогнеборців на Рівненщину є участь у заходах з реалізації програми «Польська допомага» у проекті підтримки процесу організації українського рятувального волонтеріату, підвищення рівня безпеки місцевого населення у Рівненській області. Проект співфінансований в рамках програми польської закордонної допомоги Міністерством закордонних справ Республіки Польщі.

Польські колеги активно допомагають у створенні осередків добровільної пожежної охорони на території Рівненського району (в селах Велика Омеляна, Біла Криниця, смт. Квасилів). Представники польської делегації оглянули матеріально-технічне забезпечення Рівненських вогнеборців, а саме: службові та побутові приміщення аварійно-рятувального загону спеціального призначення, 2-гу державну пожежно-рятувальну частину та ознайомилися з роботою навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. Потому польська делегація відвідала аварійно-рятувальну частину аварійно-рятувального загону спеціального призначення, що в селі Городище Рівненського району, де ознайомились з потужною інженерною та спеціальною технікою.

Після ознайомлення з матеріально-технічним забезпеченням Рівненських вогнеборців, польські колеги провели круглий стіл з головами сільських рад та територіальних об'єднаних громад області. Іноземна делегація розповіла про багаторічний, успішний досвід створення добровільних пожежних команд на території Республіка Польща із залученням добровольців та волонтерів у справу гасіння пожеж та ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації. Польські вогнеборці радо відповідали на усі питання присутніх, розповідали алгоритм дій щодо фінансування та матеріально-технічного забезпечення добровільних-пожежних команд.

Область:

Рівненська область

Source:

«Рівне-1»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

16 September 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 September 2024

16 September 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 September 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...