Відбулась нарада щодо приєднання територіальних громад до вже створених ОТГ Чернівецької області

В приміщенні обласної державної адміністрації відбулася нарада з питання приєднання територіальних громад до вже створених ОТГ Чернівецької області та порядку надання субвенції з державного бюджету на формування інфраструктури ОТГ.

Нараду з головами та представниками об’єднаних територіальних громад провів в. о. начальника управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації Володимир Заверуха.

На нараді розглянуто низку питань щодо системи охорони здоров’я, розвитку інфраструктури, впровадження енергозберігаючих заходів, залучення інвестицій, які виникають в процесі становлення та розвитку ОТГ.

Присутнім роз’ясненопорядокта умови надання в 2017 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ.

Крім того, у зв’язку з прийняттям Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо добровільного приєднання територіальних громад,надано роз’яснення правового механізмунарощування території об’єднаних територіальних громад до меж, які відповідають Перспективному плану. Це дає змогу суттєво пришвидшити формування спроможного базового рівня місцевого самоврядування, оскільки значно спрощує процедуру приєднання суміжних сільських рад до діючої об’єднаної громади.

Також було доведено до відома інформацію щодо пропозицій внесення змін до перспективного плану формування територій громад Чернівецької області з метою затвердження повноцінного та якісного плану з урахуванням вимог Методики формування спроможних територіальних громад та реальної конфігурації об’єднання.

Участь у заході також взяли заступника начальника Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Лесюк, начальника управління міжнародного співробітництва та інвестицій облдержадміністрації Ганна Жебчук, начальник управління інфраструктури облдержадміністрації Володимир Трепко, а також  консультант з правових питань РВ АМУ в Чернівецькій області Ольга Чепель.

Область:

Чернівецька область

Source:

Сайт Черівецької ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

16 September 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 September 2024

16 September 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 September 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...