Відбулась нарада щодо приєднання територіальних громад до вже створених ОТГ Чернівецької області

В приміщенні обласної державної адміністрації відбулася нарада з питання приєднання територіальних громад до вже створених ОТГ Чернівецької області та порядку надання субвенції з державного бюджету на формування інфраструктури ОТГ.

Нараду з головами та представниками об’єднаних територіальних громад провів в. о. начальника управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації Володимир Заверуха.

На нараді розглянуто низку питань щодо системи охорони здоров’я, розвитку інфраструктури, впровадження енергозберігаючих заходів, залучення інвестицій, які виникають в процесі становлення та розвитку ОТГ.

Присутнім роз’ясненопорядокта умови надання в 2017 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ.

Крім того, у зв’язку з прийняттям Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо добровільного приєднання територіальних громад,надано роз’яснення правового механізмунарощування території об’єднаних територіальних громад до меж, які відповідають Перспективному плану. Це дає змогу суттєво пришвидшити формування спроможного базового рівня місцевого самоврядування, оскільки значно спрощує процедуру приєднання суміжних сільських рад до діючої об’єднаної громади.

Також було доведено до відома інформацію щодо пропозицій внесення змін до перспективного плану формування територій громад Чернівецької області з метою затвердження повноцінного та якісного плану з урахуванням вимог Методики формування спроможних територіальних громад та реальної конфігурації об’єднання.

Участь у заході також взяли заступника начальника Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Лесюк, начальника управління міжнародного співробітництва та інвестицій облдержадміністрації Ганна Жебчук, начальник управління інфраструктури облдержадміністрації Володимир Трепко, а також  консультант з правових питань РВ АМУ в Чернівецькій області Ольга Чепель.

Область:

Чернівецька область

Джерело:

Сайт Черівецької ОДА

Поділитися новиною:

Коментарі:
*Щоб додати коментар, будь ласка зареєструйтесь або увійдіть
Читайте також:

06 вересня 2024

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської...

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним...

06 вересня 2024

Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт (запис вебінару)

Огляд нових змін до закупівельного...

Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему: «Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт»....

06 вересня 2024

Житомирська область та американський штат Індіана підписали меморандум про співпрацю

Житомирська область та американський штат...

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з губернатором штату Індіана (США) Еріком Холкомбом. У...

06 вересня 2024

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Продовження реформи місцевого врядування з посиленням ефективності управління, координації та взаємодії в умовах...