Об'єднання зусиль та ресурсів місцевої, центральної влади та реального сектору економіки підвищить якість підготовки професійно-технічних кадрів, - Володимир Гройсман

Об'єднання зусиль та ресурсів місцевої і центральної влади, реального сектору економіки та промисловців дозволить підвищити якість підготовки професійно-технічних кадрів, що сприятиме розвитку національної економіки, переконаний Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Про це він зазначив на конференції "Професійна освіта та підготовка робітничих кадрів: сприяння соціально-економічному та регіональному розвитку України".

"[Для] Міністерства освіти і науки  України, для Уряду в цілому є надзвичайно важливим цей процес [підтримки освіти], об'єднати зусилля місцевої влади і центру, об'єднати ресурси, максимально  залучити реальний сектор економіки, промисловців для того, щоб ми підготували конкурентних висококваліфікованих людей, які можуть працювати на розвиток національної економіки, забезпечувати власне життя і добитися успіху", - наголосив Прем’єр-міністр.

Він переконаний, що завдяки модернізації сучасної освіти конкурентні переваги України зростатимуть.

У цьому контексті він наголосив, що Уряд вживає заходів для зміни системи освіти, що Кабінет Міністрів визначив пріоритетом своєї діяльності.

"Для нашого Уряду питання освіти носить надзвичайно стратегічний характер, починаючи від дошкільної, середньої загальної, професійної-технічної освіти, ми працюємо над вищою школою для того, щоб вдосконалити систему освіту так, щоб вона відповідала на запити сучасності", - підкреслив Прем’єр-міністр.

Зокрема, Уряд почав модернізацію освітніх програм і необхідного обладнання для того, щоб сприяти вдосконаленню процесу професійної-технічної освіти і підготовки виробничих кадрів.

Також у 2017 році Уряд зробив перші кроки щодо підтримки освітян, підвищивши заробітну плату вчителям. Кабінет Міністрів продовжить здійснювати такі кроки і надалі, "тому що там сьогодні, на рівні освіти, формується наше сьогодення і наше майбутнє", запевнив Прем’єр-міністр.

Глава Уряду також позитивно оцінив досягнення децентралізації щодо посилення взаємодії між центральною та місцевою владою, міжвідомчої взаємодії усіх структур, що сприяє розвитку економіки.

"Ми будемо підтримувати найкращі ініціативи і практики на усіх рівнях і будемо стимулювати розвиток професійно-технічної освіти", - запевнив Глава Уряду.

Прем’єр-міністр нагадав, що учора Уряд затвердив Середньостроковий план пріоритетних дій Уряду до 2020 року. Він передбачає 5 пріоритетних напрямків, серед яких, зокрема, розвиток людського капіталу та реформа освіти, що у тому числі буде забезпечувати соціальну справедливість і макроекономічну стабілізацію.

"Освіта і її якість має ключове значення для подальших успіхів України. Я абсолютно відданий питанню змін, які ми маємо провести у сфері освіти, - запевнив Прем’єр-міністр. - Глибоко переконаний у тому, що настав той час, коли ключовою реформою має бути реформа освіти".

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

27 June 2024

Первісне визнання зелених насаджень в бюджетних установах: рекомендації експертів

Первісне визнання зелених насаджень в бюджетних...

Консультації експерток Програми «U-LEAD з Європою» Ірини Дрозд та Тетяни Ларікової тривають. На цей вони надали ряд...

27 June 2024

5 липня архітекторів запрошують на тренінг з комплексного планування

5 липня архітекторів запрошують на тренінг з...

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» запрошує сертифікованих архітекторів приєднатися до онлайн-тренінгу з комплексного планування,...

27 June 2024

Енергоменеджери у громадах та децентралізовані електростанції: Микола Різник про нові підходи в енергетиці

Енергоменеджери у громадах та децентралізовані...

Запровадження енергоменеджерів у кожній громаді, децентралізація електростанцій (як сонячні, так і вітряні), державна...

27 June 2024

Організація стажування молоді в органах місцевого самоврядування: освітній серіал

Організація стажування молоді в органах...

«Організація стажування молоді в органах публічної влади» —  новий освітній серіал на Дія.Освіта для публічних...