Маршрути успіху. У Печеніжинській ОТГ поділилися досвідом роботи з чернівецькими колегами

До Печеніжина приїхали 15 делегатів з Чернівецької області – чинні голови ОТГ й ті, хто ще готується до об’єднання. Печеніжинський селищний голова – Ігор Довірак розповів про позитивний досвід і проблеми громади, представив гостям роботу місцевого ЦНАПу.

“Ми з радістю ділимося тим позитивним досвідом, який набули в процесі децентралізації, – говорить Довірак. – Найбільші наші здобутки – в організації праці, облаштуванні структури апарату об’єднаної громади. Ще один з наших головних здобутків – сучасний ЦНАП, який розпочав роботу з 15 січня 2016 року. Фактично за два тижні після рішення сесії ми почали працювати. Важко було, але ми це зробили”.

Ігор Довірак розповідає, що в Печеніжинському ЦНАПі надають 41 послугу і працюють над тим, щоб збільшити їх перелік. На сьогодні від початку року вже отримали 970 звернень. Відтак у січні, незважаючи на велику кількість вихідних, ЦНАП надав послуг на 10 тисяч грн.

Довірак додає, що в його об’єднаної громади – амбітні плани. Завдяки співпраці з польськими партнерами вони розробили стратегію розвитку об’єднаної громади, яка нині дає можливість брати участь в проектах різних фондів і програм не лише України, а й Європи.

Виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України (АМУ) Юрій Стефанчук пояснює, що хоч в Чернівецькій області є свій позитивний досвід, делегати приїхали на Франківщину щоб особисто ознайомитися з досягненнями наших громад. І додає, що цьогоріч заплановано серію таких ознайомчих поїздок в об’єднані громади.

“ЦНАПи – це відкритість, прозорість і контакт між новою владою і людьми, – каже Стефанчук. – Чернівецькі голови теж мають намір відкривати у своїх ОТГ такі центри адмінпослуг. Люди не дуже довіряють теорії, а хочуть побачити все на практиці. І якраз лідером в наданні адмінпослуг є Печеніжинська ОТГ”.

Євген Прокопець, консультант Чернівецького регіонального відділення АМУ розповідає, що у складі делегації до Печеніжина приїхало 15 голів.

“АМУ запланувала цього року маршрути успіху і до нас цьогоріч вже приїжджали представники Хмельницької області, – говорить Прокопець. –  Ми ж порадилися з колегами і вирішили приїхати в Печеніжинську селищну ОТГ. В складі нашої делегації в основному ті, хто має ще деякий сумнів перед об’єднанням. Нарешті Верховна Рада прийняла закон про зміну меж району, тому, думаю, 2017-го об’єднається вже багато громад”.

Область:

Івано-Франківська область

Громади:

Печеніжинська селищна об’єднана територіальна громада

Source:

«Репортер»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...