Громада об’єдналася, або Хто відвертається, проїжджаючи центром.

Про громаду : Володимир Кучма,  голова Кіптівської об’єднаної територіальної громади, що утворилась однією з перших в області та й в Україні (…)

У Прогресівській школі навчаються понад 100 учнів. «Торік замінено систему опалення, вікна, двері, — каже начальник відділу освіти Кіптівської об’єднаної територіальної громади Станіслав Пузирний. — Раніше діти думали не як навчатися, а як зігрітися, нині нормальні умови». А ще бібліотекарка мені похвалилася, що вони вперше отримали гроші на передплату дитячих журналів — які ж у нас терплячі і невибагливі люди, що радіють і таким дрібничкам! У Новошляхівській школі переробляють систему опалення, 600 тисяч гривень пішло на дитсадок. Але й про вивільнені будівлі не забувають. Так у Борсукові приміщення школи взяла в оренду столична громадська організація, що опікується дітьми з хворобою Дауна.

Відкриття Центру надання адміністративних послуг стало, мабуть, найпомітнішою подією громади. На нього витратили 1,7 мільйона гривень, і все це — власні кошти громади. Спочатку обіцяли грант Євросоюзу, а потім, як розповів голова Володимир Кучма: «Гуси, гуси-лебедята, візьміть мене на крилята! Хай тебе задні візьмуть!» — тобто в перекладі з мови української казки це означає, що грант поїхав на південні області. Проте громада і сама впоралася. Центр сучасний, працівники в ньому уважні і відвідувачі задоволені. Адже не треба їхати в райцентр по довідку, а тут свої обслуговують у теплі і в добрі. Та й центр не тільки довідки видає — у ньому можна отримати майже 40 послуг. «Коли ми об’єдналися в одну громаду, планували минулорічний бюджет у сумі 17,5 мільйона гривень, але ці плани було перевиконано, — продовжує підбивати підсумки Володимир Кучма. — За результатами роботи в 2016-му маємо більш як 24 мільйони гривень у кошторисі Кіптівської об’єднаної громади. Понад п’ять мільйонів гривень становила державна субвенція, а далі основні джерела наповнення розподіляються так: податок на доходи фізичних осіб, плата за землю, акцизний податок, єдиний податок та деякі інші» (…) Повну версію читати ТУТ.

Область:

Чернігівська область

Громади:

Кіптівська сільська об’єднана територіальна громада Кіптівська територіальна громада

Source:

«Голос України»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

06 September 2024

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської громади облаштували сучасне укриття

«DECIDE: ВІДБУДОВА»: в ліцеї Ріпкинської...

У ліцеї Ріпкинської громади, що на Чернігівщині, відтепер є сучасне укриття, яке стане безпечним та комфортним...

06 September 2024

Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт (запис вебінару)

Огляд нових змін до закупівельного...

Програма USAID DOBRE провела вебінар на тему: «Огляд нових змін до закупівельного законодавства. Закупівля робіт»....

06 September 2024

Житомирська область та американський штат Індіана підписали меморандум про співпрацю

Житомирська область та американський штат...

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з губернатором штату Індіана (США) Еріком Холкомбом. У...

06 September 2024

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Олексій Кулеба окреслив основні засади роботи

Продовження реформи місцевого врядування з посиленням ефективності управління, координації та взаємодії в умовах...