Від теорії до практики – децентралізація під прицілом розгляду експертів

Реформа децентралізації наразі є реформою номер один в Україні. Даний процес стрімко крокує громадами України. Але постає питання, – чи добре громадяни розуміють цю реформу, які перспективи бачать або ж загрози для своєї громади?! Надати відповіді громадянам на ці та інші питання, розширити їх кругозір можуть саме засоби масової інформації, тобто представити важливу інформацію не словами влади, а мовою народу.

У м. Кропивницький відбулася навчально-інформаційна сесія «Децентралізація для ЗМІ. Як просувається реформа в Кіровоградській області?» для представників ЗМІ Кропивницького та Кіровоградської області. Інститут соціокультурного менеджменту також став учасником заходу і представляв власне видання – Інформаційний бюлетень «НДО-Інформ». Для ІСКМ участь у даному заході була вкрай корисною, адже з 1 лютого 2017 року ІСКМ розпочав реалізацію проекту “Інформаційна підтримка реформування місцевого самоврядування” за сприяння Європейського Союзу. Проект спрямований саме на те, щоб донести до громадян особливості реформи децентралізації, показати її переваги, навчити громадських активістів новим методам та технологіям впровадження даної реформи, розширити можливості для розвитку об’єднаної громади, інтерпретувати складні речі стосовно децентралізації у доступні та зрозумілі всім верствам населення.

Захід був проведений Українським кризовим медіа-центром в рамках програми DOBRE за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Задля повноцінного розкриття теми, захід мав відповідну структуру – навчальну та інформаційно-ознайомлювальну сесії.

На начальній сесії учасники дізналися про результати впровадження реформи з фокусом на Кіровоградську область, перепони на шляху активного розгортання реформи, нові можливості, що відкрилися перед громадами та досягнення впровадження реформи.

Тож, захід розпочався із презентації програми «DOBRE». Вадим Шебанов, координатор з комунікації кризового медіа центру програми «DOBRE», розповів про головний орієнтир програми, її можливості та подальші плани реалізації.

Що ж до основної частини навчальної сесії – її провів Олександр Солонтай, експерт Інституту політичної освіти. Як зазначив Олександр, – «Децентралізація – це не об’єднані громади. Зміст реформи полягає, щоб з централізованої держави зробити державу в якій більшість питань вирішуються в громадах, тобто держава, яка побудована по принципу субсидіарності». Також Олександр звернув увагу на історичний шлях української держави до початку впровадження даної реформи. (…) Повну версію читати ТУТ

Область:

Кіровоградська область

Source:

«lac.org»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

16 September 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 September 2024

16 September 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 September 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...