На Волині створено 103 підрозділи місцевої пожежної охорони

Про створення місцевих служб пожежної охорони єдиної системи цивільного захисту в умовах децентралізації та об’єднання громад говорили сьогодні, 13 лютого 2017 року, під час оперативної наради в голови обласної державної адміністрації Володимира Гунчика.

У питанні збереження пожежної безпеки в населених пунктах області, особливо віддалених від міст, та районних центрів, важлива роль надається наявності діючих підрозділів місцевої пожежної охорони. Відтак, з метою підвищення рівня протипожежного захисту об’єктів та населених пунктів, створення належних умов для гасіння пожеж та швидкого реагування щодо надзвичайних ситуацій в області, створено 103 підрозділи місцевої пожежної охорони. Про це повідомив начальник управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області Володимир Грушовінчук. За його словам, усі підрозділи, за попереднім погодженням голів об’єднаних територіальних громад та сільських рад, включені до плану залучення сил та засобів гарнізону, затверджені головою облдержадміністрації та успішно виконують покладені на них функції.

Для створення нових та утримання існуючих підрозділів місцевої пожежної охорони, за ініціативи управління розроблено комплексну регіональну програму захисту населення й територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у Волинській області на 2016-2020 роки.

– Відповідно до програми, на утримання існуючих підрозділів місцевої пожежної охорони передбачено фінансування у розмірі 121 млн 314 тис. грн. на термін 5 років, – повідомив Володимир Васильович.

Окрім того, Володимир Грушовінчук зауважив, що для забезпечення належного функціонування місцевої пожежної охорони в громадах необхідна: наявність пожежно-технічного обладнання, пожежного депо, фінансування та, чи не найважливіше, – наявність висококваліфікованого особового складу.

Відтак, з грудня 2016 року, працівники навчального пункту управління проводять навчання працівників місцевої пожежної охорони, що функціонують на території новоутворених громад Волинської області.

– Процес децентралізації в Україні триває, а отже, вважаю, одним із основних завдань – гарантування пожежної безпеки шляхом збереження існуючих підрозділів місцевої пожежної охорони та їхньої передачі на баланс об’єднаних територіальних громад, або ж, створення нових. Проте, варто пам’ятати, що рятівники повинні дістатися місця пожежі не більше, ніж за 20 хвилин, – зауважив Володимир Грушовінчук.

Загалом, управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області готове до співпраці та робить усе можливе, аби допомогти об’єднаним територіальним громадам у питанні врегулювання пожежної безпеки на місцях.

Область:

Волинська область

Source:

Сайт Волинської ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...

18 September 2024

Відповіді на поширені запитання від учасників конкурсу «Громада на всі 100»

Відповіді на поширені запитання від учасників...

Конкурс «Громада на всі 100» – це конкурс для територіальних громад, які шукають нові можливості для втілення своїх...

18 September 2024

МЗС України орієнтує закордонні дипустанови на розвиток міжнародної міжмуніципальної співпраці

МЗС України орієнтує закордонні дипустанови на...

Питання розвитку мережі міжнародно співпраці громад і регіонів обговорили з керівниками закордонних дипломатичних...

18 September 2024

Гірськими стежками півдня Буковини: в Усть-Путильській громаді гостювали журналісти з різних регіонів

Гірськими стежками півдня Буковини: в...

Красива, працелюбна, згуртована – саме такими словами описали Усть-Путильську громаду Чернівецької області учасники...