Організація економічного співробітництва та розвитку зацікавлена у підтримці процесів децентралізації в Україні, - В’ячеслав Негода

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) високо оцінює досягнення України на шляху розвитку спроможності місцевого самоврядування і вже розпочала ознайомчу роботу в Києві щодо аналізу процесів децентралізації та оцінки можливостей надання підтримки реформі.

Про це сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В´ячеслав Негода за результатами зустрічі з представниками проекту ОЕСР «Підтримка децентралізації в Україні».

«Нас цікавить практичний досвід розвинених країн щодо місцевого та регіонального розвитку. Тому ми плануємо і надалі залучати досвідчених міжнародних експертів до впровадження децентралізації. Найбільшою проблемою в процесі реалізації реформи місцевого самоврядування в Україні, на цьому її етапі, вважаю низький рівень спроможності місцевої влади щодо підготовки комплексних інфраструктурних проектів та програм розвитку. На місцях вже є ресурси, є повноваження, але знань та практики не вистачає. Допомогти громадам у залученні коштів, підготовці і реалізації якісних інфраструктурних та інших проектів могли б агенції регіонального розвитку, до створення та організації діяльності яких ми і запрошуємо наших міжнародних партнерів», - сказав В´ячеслав Негода.

У свою чергу, Дороте Аллен-Дюпре, старший проектний менеджер Департаменту регіонального розвитку ОЕСР, зазначила:

«Це наша перша місія зі збирання фактів. Але ми вже можемо констатувати вражаючі досягнення, які зробила Україна за такий короткий час на шляху децентралізації. Муніципальна консолідація – один з найважчих процесів в усіх європейських країнах з політичної точки зору. І мало кому вдавалося впроваджувати ці процеси з таким успіхом».

Вона також повідомила, що перший захід, присвячений питанням децентралізації, ОЕСР планує провести в Києві вже наприкінці січня 2017 року.

Довідка

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) — міжнародна організація, що об’єднує 34 розвинені країни світу: більшість держав Європейського Союзу, США, Австралія, Швейцарія, Норвегія, Південна Корея, Японія та інші.

Мета організації – координація економічної політики країн-членів ОЕСР і погодження програми допомоги країнам, що розвиваються.

ОЕСР також активно співпрацює з державами світу, які не є членами організації (зокрема з Україною), у рамках спеціалізованих програм, міжнародних заходів тощо.

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

17 October 2024

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини для участі у проєкті з визначення пріоритетів у відновленні

Розпочався конкурсний відбір громад Київщини...

Асоціація міст України спільно з Вестмінстерською фундацією за демократію (WFD) оголошують конкурсний відбір для...

17 October 2024

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили дієві підходи до взаємодії з бізнесом і жителями

«ШоТам по комунікації»: громади обговорили...

10-11 жовтня медіа ШоТам за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» об’єднало понад 100 голів громад та їхніх заступників з...

17 October 2024

Затверджено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Затверджено зміни до Переліку територій, на...

Наказом Мінреінтеграції від 16 вересня 2024 року №293 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися)...

17 October 2024

Президент підписав Закон «Про публічні консультації»

Президент підписав Закон «Про публічні...

  Президент підписав Закон України «Про публічні консультації» (законопроєкт №4254). Як повідомлялося, Закон...