Роль вчителя у процесі децентралізації: на Кіровоградщині відбувся перший міні-EdCamp сезону 2016-2017 (+фото)

Більше сотні вчителів з Кіровоградщини та інших регіонів України зібралося в селі Хмельове, Маловисківського району, Кіровоградської області, щоб взяти участь у найбільш інтерактивному, сучасному та динамічному заході для освітян – у міні-ЕдКемпі. Ця зустріч, а також серія з наступних десяти подій, які відбудуться у різних регіонах України, стали можливими за підтримки Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO, Посольства США в Україні та компанії Microsoft.

На початку заходу з вітальним словом до учасників звернулася Майя Тутаєва, директорка місцевої загальноосвітньої школи, завдячуючи наполегливості котрої захід відбувся саме у Хмелевому.

Наступним спікером став засновник EdCamp–Україна, Олександр Елькін, котрий закликав освітян до активної участі у приведенні українських традицій навчання до демократичнішого та якіснішого рівня.

Також аудиторію привітали представниця Посольства США Олександра Єгорова та представник проекту DESPRO Олег Баклажов.

У подальшій програмі заходу Олег Баклажов провів з освітянами обговорення щодо участі вчителів у процесі впровадження реформ на районному та регіональному рівнях, а також щодо того, яким чином реформа освітньої галузі впливає на загальний процес реформи децентралізації.

Насичена програма заходу в Хмельовому дозволила учасникам подискутувати над питаннями, що стосуються реформ у галузі освіти, вивчити інноваційні підходи до навчання із залученням інтернет-простору, віднайти шляхи протидії професійному вигоранню вчителя, обмінятися власним досвідом та просто поспілкувались.

EdCamp-Україна є частиною всесвітньої ініціативи з аналогічною назвою. З 2010 року у різних країнах світу відбулось більше 950 заходів для шкільних вчителів.   

Як повідомлялося, Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO виступить партнером популярної платформи для шкільних вчителів EdCamp Ukraine у регіональному проекті EdCamp in a Box («ЕдКемп у коробці»). 

29.11.2016 - 15:24 | Views: 18452
Роль вчителя у процесі децентралізації: на Кіровоградщині відбувся перший міні-EdCamp сезону 2016-2017 (+фото)

Tags:

EdCamp DESPRO education

Область:

Кіровоградська область

Source:

DESPRO

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

16 September 2024

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на Буковині долає виклики й будує нові плани

Можливості й розвиток – як Вижницька громада на...

«Ворота в Карпати» – так називає себе Вижницька громада Чернівецької області, розташована в передгір’ї буковинського...

16 September 2024

16 September 2024

25 серпня - вебінар «Актуальні питання здійснення відкритих торгів в умовах воєнного стану»

25 серпня - вебінар «Актуальні питання...

Під час вебінару експерти Програми USAID DOBRE з питань публічних закупівель Мирослав Сімка і Юрій Кузько допоможуть,...

16 September 2024

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і власників тварин

Співпрацюємо з БУР: простори для молоді і...

Громадська організація БУР та Програма «U-LEAD з Європою» запустили програму Довгострокового волонтерства, присвячену...