Уряд направить більше 1,6 млрд грн на зміцнення матеріально-технічної бази шкіл, придбання шкільних автобусів та підтримку освіти в об’єднаних громадах

Уряд перерозподілив 1 млрд 615 млн 896 тис. грн резерву коштів та нерозподілених видатків освітньої субвенції, щоб посилити матеріально-технічну базу шкіл, продовжити закупівлю шкільних автобусів для опорних закладів та підтримати освіту в об’єднаних територіальних громадах.

 Більша частина з цих коштів – 1 млрд 598 млн 873,8 тис. гривень – була взята з нерозподілених видатків освітньої субвенції на 2016 рік. 

“Перерозподіл цих коштів освітньої субвенції дасть нам змогу суттєво підтримати українську освіту: запобігти виникненню заборгованості по заробітній платні перед працівниками ЗНЗ та з оплати комунальних послуг та енергоносіїв і, що не менш важливо, направити кошти на подальший розвиток української освіти”,- наголосила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

 Завдяки перерозподілу коштів, на поточні видатки та на оновлення матеріально-технічної бази українські школи отримають 815 млн 896,6 тис. гривень.

Для підтримки об’єднаних територіальних громад у придбанні шкільних автобусів, оснащенні шкіл засобами навчання та комп'ютерними комплексами з мультимедійними засобами навчання, впровадженні енергозберігаючих технологій – перерозподілом передбачено 300 млн грн.

 Окремо кошти в розмірі 300млн гривень також передбачені на оснащення засобами навчання ЗНЗ з поглибленим вивченням природничих та математичних предметів та опорних закладів.

200 млн грн з перерозподілу виділено на закупівлю автобусів для підвезення школярів до опорних шкіл. Як і раніше, придбання автобусів здійснюватиметься на засадах співфінансування 70% - з державного бюджету та 30% - з місцевих бюджетів.

17.11.2016 - 11:58 | Views: 15274
Уряд направить більше 1,6 млрд грн на зміцнення матеріально-технічної бази шкіл, придбання шкільних автобусів та підтримку освіти в об’єднаних громадах

Tags:

education L.Hrynevych hub school

Source:

Міністерство освіти і науки

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

02 July 2024

В Одесі обговорили реформу профільної середньої освіти та планування мережі академічних ліцеїв

В Одесі обговорили реформу профільної середньої...

У регіонах тривають громадські обговорення реформи профільної середньої освіти. 27 червня приблизно 150 освітян та...

02 July 2024

Програма USAID DOBRE провела воркшоп про планування громадських просторів на Lviv Urban Forum

Програма USAID DOBRE провела воркшоп про...

Із 27 до 29 червня у Львові проходить урбаністичний форум, на який зʼїхались 600 учасників із різних куточків...

02 July 2024

Які документи потрібні для укладання договору про співробітництво громад: пакет зразків

Які документи потрібні для укладання договору...

Програма USAID DOBRE підготувала пакет зразків документів, необхідних громадам для проходження процедури укладання...

01 July 2024

Каталог можливостей - гранти та конкурси для громад

Каталог можливостей - гранти та конкурси для...

Міжнародна співпраця стала важливим інструментом подолання гуманітарної кризи, відбудови громад, підтримки бізнесу та...