Одеса отримала функції архбудконтролю

3 жовтня Одеса в рамках децентралізації отримала повноваження у сфері держархбудконтролю. Відповідний акт приймання-передавання справ підписали Голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев та міський голова Одеси Геннадій Труханов.

Таким чином Одеса стала десятим обласним центром України, який отримав широкі містобудівні повноваження. Нові функції дозволять міській владі самостійно контролювати будівельні роботи та ефективно боротися з незаконними забудовами: перевіряти будмайданчики, виявляти порушення та притягати до відповідальності порушників містобудівного законодавства.

«Одеса має величезний потенціал для залучення інвестицій в будівельну галузь, — наголосив Голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев. – Тут знаходиться стратегічно важливий порт, який потребує розвитку та модернізації, активно розвивається туристична сфера, є потреба в оновленні житлового фонду. Крім того, більше 70% обсягів будівельних робіт регіону припадає саме на Одесу».

Олексій Кудрявцев відзначив, що очікуваним результатом роботи міської інспекції держархбудконтролю стане зменшення соціальної напруги в місті навколо проблемних будівництв, наближення до одеситів адміністративних послуг, створення сприятливого клімату для добросовісних забудовників.

«Стратегія розвитку-2020», в рамках якої українці вперше почули про намір центральної влади передати повноваження на місця, сьогодні реально приносить результати й дає розвиток містам. Не на словах, а на ділі відбувається децентралізація влади», — підкреслив міський голова Одеси Геннадій Труханов.

Міський голова Одеси також подякував керівництву Держархбудінспекції за конструктивну взаємодію із профільними міськими структурами й наголосив, що на сьогодні Одеське управління архбудінспекції, цілком сформоване і оснащене, знаходиться за адресою вул. Черняховського, 6.

Нагадаємо, що, крім Одеси, ще 9 обласних центрів отримали повноваження держархбудконтролю: Ужгород, Луцьк, Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Чернівці, Харків, Херсон, Маріуполь.

03.10.2016 - 19:43 | Views: 7079
Одеса отримала функції архбудконтролю

Область:

Одеська область

Source:

Прес-служба ДАБІ України

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...