У Білоцерківську ОТГ їдуть харків’яни – вивчатимуть досвід

Поїздку до Білоцерківської ОТГ харків’яни запланували ще в серпні. Хочуть дізнатися, як розвивається в громаді інфраструктура, вирішуються бюджетні питання та які права і обов’язки мають старости.

Завтра, 13 вересня, Білоцерківську об’єднану територіальну громаду відвідає делегація Валківського району Харківської області. За досвідом в Білоцерківку приїдуть голова Валківської РДА Віктор Войтенко, його заступник, керівник апарату, керівники відділів адміністрації, а також 20 сільських, селищних та міських голів. У цілому делегація складається з 28 осіб.

“Згідно перспективного плану на території нашого району повинні утворитися міська та селищна об’єднані територіальні громади. Та поки що все залишається на стадії обговорення. У Харківській області нині лише три ОТГ, на Полтавщині ж – 14. Тому вирішили поїхати за досвідом до сусідів, адже Валківський район межує з Чутівським”, – прокоментувала керівник апарату Валківської РДА Ніна Желявська.

Білоцерківську ОТГ для відвідин обрали не випадково, адже свого часу вона стала першою в Полтавській області об’єднаною громадою. Крім того в її очільника, Івана Лещенка амбітні плани – стати кращою в регіоні.

За словами Ніни Желявської сільських, селищних та міських голів в першу чергу цікавлять бюджетні питання та розвиток інфраструктури. Та серед топових питань – повноваження старост і розподіл коштів по населених пунктах, де більше не буде сільських рад. Тож відповіді сподіваються отримати від голови Білоцерквської ОТГ Івана Лещенка, старост та працівників відділів сільської ради.

Область:

Полтавська область

Громади:

Білоцерківська сільська об’єднана територіальна громада

Source:

«Новини Полтавщини»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...