У селі Сад відбулися громадські слухання щодо об’єднання з суміжними селами

Учасники обговорення погодилися, що адміністративна реформа сьогодні вкрай необхідна. Тільки це може дати поштовх до розвитку сільських територій

Ініціатор об’єднання Садівський сільський голова Надія МАСАЛІТІНА зауважила, що реформа не просто на часі, без неї сьогодні селам не вижити.

«Я здійснила поїздки по громадах в Івано-Франківській, Житомирській, Тернопільській, Чернігівській та Полтавській областях. Тому можу порівняти як живуть об’єднані громади, і як занепадають наші окремі сільські території, – говорила вона. – Тому  запрошую до об’єднання Косівщинську, Великовільмівську, Терещівську, Сульську та Шпилівську сільські ради. Ми повинні об’єднатися якнайшвидше, адже область в цьому році першим п’яти створеним громадам виділить по три мільйони з обласного бюджету».

На громадські слухання завітали керівник апарату облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ, голова Сумської райдержадміністрації Геннадій ДОРОШЕНКО та голова райради Вадим АКПЄРОВ.

«Шляхом децентралізації пройшов увесь світ. В Україні вже створено понад 170 об’єднаних громад і їх кількість щодня зростає. Тож зворотного шляху немає, – зазначив – Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ. –У нас в області до кінця року, думаю, буде до 15 громад. Держава пропонує об’єднатися добровільно, надає під це повноваження та необхідний ресурс, ми маємо підтримку і сприяння облдержадміністрації. Тому я як мешканець села Сад звертаюсь до вас, як до односельців та представників сусідніх сіл, давайте відкинемо сьогодні власні амбіції й подумаємо про майбутнє, про те, яким ми хочемо бачити наше село завтра».

У ході обговорення Надія Масалітіна підкреслила: «Громада мені сьогодні говорить, що хоче кращого життя, хоче відремонтувати дороги, створити нові робочі місця. А я щоразу відповідаю, що все це для нас стане можливим після об’єднання».

Голова Косівщинської сільської ради Василь МАЛАФІЙЧУК у своєму виступі повідомив: «На одному із засідань сесії нашої ради депутати проголосували за об’єднання із Садівською та іншими сільськими громадами. Пройшов майже рік з того часу, змінився депутатський корпус і зараз ми проводимо обговорення з населенням».

Під час громадських слухань їх учасники прийняли резолюцію, щоб включити до порядку денного XI сесії VII скликання Садівської сільської ради питання про добровільне об’єднання територіальних громад шести сільських рад у Садівську об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром у селі Сад.

Область:

Сумська область

Source:

Сайт Сумської ОДА

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...