На часі – об’єднання територіальних громад

У Знам’янці відбулися зустрічі представників органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади міста з членами органів самоорганізації населення. Під час зборів у тому числі розглянуто питання  впровадження процесів децентралізації влади в частині добровільного об’єднання територіальних громад. У зустрічах взяли участь секретар Знам’янської міської ради Н.Клименко, начальник відділу забезпечення діяльності міської ради Н.Брунцвік, депутати міської ради О.Тітарєв, В. Мацко.

Учасники обговорили перспективи реалізації основних вимог Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», зупинилися на актуальних  питаннях функціонування різних сфер діяльності міських та сільських рад, шляхах розв’язання питань, що виникають.

Представники Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету надали інформацію щодо переваг об’єднання з м. Знам’янка, як можливого адміністративного центру об’єднаної територіальної громади, яка має достатньо розвинуту інфраструктуру для забезпечення населення запропонованих до об’єднання населених пунктів освітніми, медичними, соціальними, адміністративними та іншими послугами на належному рівні та в повному обсязі. Об’єднання зусиль підвищить спроможність Знам’янської міської об’єднаної територіальної громади у вирішенні актуальних проблем, забезпечить сильне та ефективне місцеве самоврядування, максимально наблизить органи самоврядування до людей.

Секретар міської ради Н.Клименко інформувала присутніх, що Знам’янською міськрадою продовжена робота щодо реалізації на території міста законів України, спрямованих на децентралізацію. А саме - направлено пропозиції до 13 сіл Знам’янського району та смт. Знам’янка Друга щодо добровільного об’єднання в єдину територіальну громаду.

Поки отримано відповіді: від Володимирівської сільської ради - щодо надання нею згоди на об’єднання в одну громаду Знам’янського району з центром в селі Дмитрівка; від Знам’янської Другої селищної ради – про те, що пропозиція була обговорена з активом селища (з головами вуличних комітетів, депутатами селищної ради). Поки остаточного рішення не прийнято. В подальшому планується провести обговорення з мешканцями кожної вулиці населених пунктів смт. Знам’янка Друга та с. Водяне та інших територій Знам’янського району. Відповідей від інших громад ще не надходило.

Область:

Кіровоградська область

Source:

«21 канал»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...