Володимир Гройсман закликає використовувати додаткові гроші від фінансової децентралізації на енергомодернізацію

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликає органи місцевого самоврядування використовувати отримані унаслідок фінансової децентралізації додаткові ресурси на заходи зенергомодернізації, а громадськість – контролювати ефективність використання цих ресурсів.

За його словами, у органів місцевого самоврядування є величезний потенціал щодо проведення енергоефективності і енергомодернізації.

"У рамках фінансової децентралізації ми з вами дали можливість органам місцевого самоврядування – містам, районам, областям, об'єднаним громадам, органам місцевого самоврядування нижчого рівня - нормально, ефективно проводити цю роботу. Гроші є на місцях", - зазначив Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Уряду у середу.

Він зауважив, що місцеві бюджети отримали "мільярди гривень, які раніше централізувалися в Києві і були у розпорядженні чиновників міністерств. Сьогодні цей ресурс автоматично і справедливо зараховується до місцевих бюджетів", - зазначив він.

У цьому контексті Прем’єр-міністр підкреслив важливість забезпечення прозорості і ефективності використання ресурсів місцевих бюджетів.

"Я вважаю сьогодні дуже важливим, щоби громадськість підвищила свою увагу до органів місцевого самоврядування, до місцевих бюджетів, до того, як витрачаються ці бюджети, куди вони спрямовуються. Питання прозорості і ефективності використання цих ресурсів є питанням №1", - підкреслив Голова Уряду.

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

27 September 2024

27 September 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 September 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 September 2024