Громади Дніпропетровщини вивчають досвід реформ в Європі

В процесі проведеня реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади в Україні, органам місцевого самоврядуваня надається різнобічна підтримка.

Муніципалітети отримують нові завдання і значно більшу свободу дій у прийнятті рішень.

Захід "Підтримка громад України у зв'язку з підвищенням ВПО" є одним із трьох заходів, що проводяться у рамках проекту "Спеціальна ініціатива Україна" Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини. Метою проведення таких заходів є підвищення якості надання послуг населенню державними установами у Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській областях.

З 10 по 16 липня була проведена навчальна поїздка для 20 голів громад з Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей, які на основі практичних прикладів з німецьким досвідом вирішення питань, пов'язаних з реформою місцевого самоврядування, отримали інноваційні ідеї для ефективного виконання адміністративних завдань з урахуванням інтересів та потреб жителів громади.

Учасники поїздки знайомились з державним устроєм Німеччини, регіональними реформами державного управління федеральної землі Саксонія у Саксонському конгресі міст та общин www.ssg-sachsen.de, зустрілись з представниками Адміністративного союзу «Ам Клостервассер» в Паншвиц-Кукау www.am-klosterwasser.de, де ознайомились зі структурою відомства, задачами органів управління, відвідали великий районний центр відвідали районний центр Гросенхайн www.grossenhain.de,  де зустрілись з обер-бургомістром та обговорили питання структури та задач органів управління, відвідали комуну Цабельтіц, де голова адміністрації відповів на питання щодо створення виробничих площадок та використання потенціалу робочої сили, зустрілись з обер-бургомістром та його командою у великому районному центрі Райхенбах-им-Фогтланд www.reichenbach-vogtland.de, розглянули приклад реалізації регіональної концепції розвитку в Союзі міст Північно-західного Фогтланда www.reichenbach-vogtland.de/Deu…/Unsere-Stadt/Staedteverbund, у районі Район Зальцланд в федеральній землі Саксонія-Анхальт дослідили зміни в повноваженнях та адміністративних процесах в рамках реформи державного управління www.salzlandkreis.de.

Відвідали комуну Вустермарк в федеральній землі Бранденбургwww.wustermark.de, де ознайомились з муніципальними підприємствами комуни, що є гарантіями виконання державних послуг щодо водопостачання та водовідведення. Розглянули питання створення громадського бюджету як новаторського підходу для залучення громадян до державного управління. Політику укріплення інвестиційного клімату для підприємств малого та середнього бізнесу та стимулювання економічного розвитку вивчали на прикладі району Зальцланд www.wirtschaft-salzlandkreis.de. 

Область:

Дніпропетровська область

Source:

Офіс реформ

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

27 September 2024

27 September 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 September 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 September 2024