Донеччина впевнено крокує шляхом децентралізації

30 червня на засіданні колегії Донецької облдержадміністрації було розглянуте питання про ступінь готовності до об’єднання громад у розрізі районів і міст, а також доцільність внесення змін до перспективного плану.

Як повідомила заступник директора департаменту – начальник управління внутрішньої політики, впровадження реформ та децентралізації Донецької ОДА Людмила Биченко, в області системно проводиться робота з формування економічно спроможних громад, які в результаті добровільного об’єднання здатні самостійно забезпечити належний рівень надання послуг. Зокрема у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, житлово-комунального господарства, з урахуванням кадрових ресурсів, фінансового забезпечення та розвитку інфраструктури відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

Станом на 30 червня за результатами проведеної роботи вносяться зміни до перспективного плану формування спроможних громад у таких районах, як Великоновосілківський, Добропільський, Покровський, Нікольський, Костянтинівський та г. Маріуполь.

Очільник Донецької ОДА Павло Жебрівський наголосив на необхідності прискорення вирішення проблемних питань і добровільного об’єднання громад з урахуванням їх власних інтересів. В іншому випадку голова області пообіцяв об’єднати громади власним розпорядженням у 2017 році так, як він вважатиме доцільним.

«Всі заходи з відбудови інфраструктури і розвитку економіки ми робимо під призмою децентралізації. Оптимізація загальноосвітніх шкіл, закладів охорони здоров’я – це нагальна задача, яка стоїть перед вами, тому що після децентралізації, витрати на них буде покладено на ваші плечі», - звернувся до присутніх голів міст і районів Павло Жебрівський.

Область:

Донецька область

Source:

«Новини Донецька»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

27 September 2024

27 September 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 September 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 September 2024