У Бурштині створять територіальну об’єднану громаду

24 червня, відбулася сесія Бурштинської міської ради.

Засідання розпочалося зі жвавого обговорення об’єднання територіальної громади.  Депутати проголосували про внесення змін в рішення міської ради від 24.06.2015 року № 01/58-15 «Про добровільне об’єднання територіальних громад», оскільки у назві одного з населених пунктів була допущена помилка. Це було перешкодою для об’єднання.

Так, ще раніше тут вирішили об’єднатися з територіальними громадами села Вигівка Бурштинської міської ради, сіл: Озеряни і Слобода Озерянської сільської ради, Коростовичі і Куропатники Коростовичівської сільської ради, Насташине і Куничі Насташинської сільської ради, Тенетники і Новий Мартинів Тенетниківської сільської ради, Старий Мартинів і Різдв’яни Старомартинівської сільської ради, Дем’янів Дем’янівської сільської ради, Бовшів Бовшівської сільської ради, Задністрянське Задністрянської сільської ради Галицького району, Юнашків Юнашківської сільської ради, Сарники, Діброва і Заливки Сарниківської сільської ради Рогатинського району Івано-Франківської області в Бурштинську міську об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром у місті Бурштин Івано-Франківської області.

Міський голова Бурштина Роксолана Джура повідомила, що вона підтримує створення територіальної громади. «В мене було багато питань до об’єднання, скільки буде сіл, входження чи не входження.  В нас було багато зустрічей і з листопада ми провели всі зустрічі, які потрібно. Я була особисто в кожному селі. Там люди задають багато запитань і на багато з них я не знаю відповідей. Цією реформою має займатися держава, а не міський голова», – наголосила вона.

Експерт Офісу реформ Ярослав Арабчук наголосив, що децентралізація означає повернення влади на низи.

«Ми 25 років товклися на місці. Але зараз ми вже маємо деякі кроки в частині бюджетної децентралізації. Сьогодні пробуємо зробити децентралізацію і реформування адміністративно-територіального устрою. В принципі Бурштину існувати сьогодні без територіальної громади комфортніше. Для Бурштина це буде тягарем, бо ви забираєте багато бідних сіл району», – акцентував він. Більше 

Область:

Івано-Франківська область

Source:

«Галицький кореспондент»

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

27 September 2024

27 September 2024

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста стають сильнішими — долучайтесь до головних подій

Ukrainian Resilience Week: Як українські міста...

Відбудова та стійкість українських міст — це не тільки про відновлення інфраструктури, а й про створення безпечного,...

27 September 2024

Чи готові ми до реформи профільної середньої освіти – результати дослідження

Чи готові ми до реформи профільної середньої...

Чи готові громади до впровадження реформи профільної середньої освіти? Що думають про неї голови громад, керівники...

27 September 2024