Реконструкція будівель, будівництво водогону, відкриття ЦНАПу, – Жовтнева громада знайомить зі своїм проектним портфелем на 2016 рік

Більше 40 млн. грн. на 2016 рік складає проектний портфель Жовтневої об’єднаної територіальної громади, що на Дніпропетровщині. Проекти різного спрямування – від формування умов для надання населенню громади якісних та доступних адміністративних послуг, до створення нових робочих місць.

Вже у вересні громада планує відкрити Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), який обслуговуватиме більше 3 тис. населення. Створення такого Центру виключає потребу місцевого населення їздити до районного центру за отриманням різного роду адмінпослуг.

«В нас вже сьогодні працює три адміністратори, які надають нашим мешканцям адміністративні послуги. А вже у вересні ми плануємо ввести в експлуатацію двоповерхову будівлю ЦНАПу. Це приміщення громаді подарував місцевий підприємець. Зараз ми погоджуємо проектну заявку з тим, аби залучити на ремонт будівлі кошти субвенції, що виділяються з державного бюджету на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад. Закупимо техніку, обладнання, програмне забезпечення і громада матиме повноцінний ЦНАП», - розповів сільський голова Артур Шевцов.

Також у цей період у громаді планують придбати автобус, який здійснюватиме пасажирські перевезення.

«В нас зараз курсує автобус тільки вранці і ввечері. Це незручно для людей. Тому ми вже запланували до серпня отримати ліцензію на перевезення та придбати автобус, який здійснюватиме підвіз людей до і від центру громади по селах, що входять до складу громади», - пояснив сільський голова.

Працюють у громаді і над доступністю до якісного водопостачання. Щоб забезпечити більше 3 тис. населення громади якісною питною водою, тут планують побудувати водопровід протяжністю 26 км. Загальна вартість проекту 14,8 млн. грн., з яких більшу частину виділяє обласний бюджет - 12,2 млн. грн. Решту – бюджет Жовтневої сільської ради - 400 тис. грн., кошти мешканців - 25 тис. грн. та донорська допомога Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO - 1,9 млн. грн.

«З дня на день очікуємо висновку експертизи технічної документації і приступаємо до роботи», - наголосив Артур Шевцов.

За кошти Державного фонду регіонального розвитку громада придбає шкільний автобус, реконструює будівлі дитячого садка, школи, ФАПу. Кожен з цих проектів передбачає застосування енергозберігаючих технологій.

Вже найближчими днями в громаді приступлять до монтажу діодного вуличного освітлення. Реалізація такого проекту – один з елементів благоустрою території та створення умов для безпеки життя.

Перспективний масштабний проект Жовтневої громади – формування сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу (СОК), до складу якого, як планується, можуть ввійти молочний кооператив «Вакулове», плодово-ягідний «Актинідія», кооператив бджільництва «Солодке життя» та кооператив  виробництва альтернативного палива «Енергетичний потенціал біомаси Жовтневої ОТГ». Такий проект передбачає залучення близько 7 млн. грн. інвестиційних коштів та створення майже 300 робочих місць.

«Схожий кооператив працює в селі Олександрівка Покровського району. Я ініціював поїздку представників нашої громади до цього кооперативу, щоб люди на власні очі могли побачити, як це працює і що це вигідно і для розвитку території громади, і для мешканців, які отримають робочі місця. Зараз люди поки думають. Коли визріє в них рішення, надамо всю необхідну підтримку і сприяння», - зазначив сільський голова.

За словами Артура Шевцова, важливо сьогодні реалізовувати так звані «швидкі проекти», які потребують відносно короткого часу для впровадження. Однак частина проектів потребує підготовки технічної документації, експертизи тощо. А це забирає значно більше часу, ніж хотілося б.

«Попри все, наша громада росте. І ми докладемо всіх зусиль, щоб виправдати сподівання людей. Нещодавно спілкувався з польськими колегами, так вони відзначили, що кроки, які вони робили протягом п’яти років у цій реформі, нам вдалося зробити за рік. Збоку, як кажуть, видніше. І темпів ми не збавлятимемо», - підсумував Артур Шевцов.

24.05.2016 - 20:14 | Views: 12013
Реконструкція будівель, будівництво водогону, відкриття ЦНАПу, – Жовтнева громада знайомить зі своїм проектним портфелем на 2016 рік

Attached images:

Область:

Дніпропетровська область

Громади:

Вакулівська сільська об’єднана територіальна громада Вакулівська територіальна громада

Source:

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...

18 September 2024

Закон про відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні – експертний коментар

Закон про відновлення середньострокового...

18 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо...