Децентралізація на Полтавщині здійснюватиметься за підтримки Польщі та Німеччини

Керівники Полтавщини сьогодні зустрілися з представниками Німеччини і Польщі, де обговорили децентралізацію в регіоні за підтримки країн Європи.

У межах презентації "Проекту підтримки реформи децентралізації" сьогодні до Полтави завітав керівник ініціативи GIZ Андреас фон Шуманн та міжнародний радник із питань децентралізації Кейтлін Крюгер.

"Товариство Міжнародного Співробітництва (GIZ) за дорученням Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини реалізує проект "Підтримка реформ децентралізації в Україні". І хоча першочергово було заплановано фінансування у розмірі 6 млн євро для двох областей України - Полтавської та Чернівецької, зараз же прийнято рішення про розширення проекту та збільшення його бюджету до 97 млн євро. Втім усе одно за цими двома областями буде особлива увага в питаннях проведення децентралізації", - сказав Андреас фон Шуманн.

Делегація поділилася з представниками влади Полтавщини своїм досвідом децентралізації та наголосила на важливості використання особливостей та специфічності кожного регіону країни. 

Допомагати здійснювати децентралізацію на Полтавщині буде і Польща. Під час зустрічі обласного керівництва з делегацією Посольства Республіки Польща в Україні було обговорено варіанти співпраці.

"Наскільки ми можемо, то будемо допомагати і Україні, і Полтавщині здійснювати децентралізацію. З власного досвіду можна сказати, що переваги таких реформ українці побачать не відразу, а років через 5-6. І, звичайно, будуть і помилки. Але ми - сусіди, і допомагатимемо одне одному. Зараз для нас одне з першочергових рішень - безвізовий режим. Адже 850 тис. віз за рік видали консульства Польщі українцям, а це вдвічі більше, ніш решта 30 консульств інших країн шенгенського договору", - зазначив Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Януш Яблонський.

Згідно з попереднім планом децентралізації на Полтавщині заплановано створення 60 об'єднаних територіальних громад, 12 з яких уже функціонують.

Область:

Полтавська область

Source:

УНН

Share the news:

Comments:
*To add comment you should be authorized or sign_in
Read more:

20 September 2024

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю. Інтерв’ю Юрія Фомічева

Інфраструктурний рай на кордоні з Білоруссю....

Славутицький міський голова Юрій Фомічев про те, як за рахунок міжнародної співпраці подвоїти місцевий бюджет і...

19 September 2024

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10 міст 4 районів та більше 300 сіл та селищ в Україні

Парламент ухвалив рішення про перейменування 10...

19 вересня 2024 року Верховна Рада України ухвалила Постанову про перейменування окремих населених пунктів та районів...

19 September 2024

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності Всеукраїнської асоціації ОТГ

Вакансія. Експерт(ка) з міжнародної діяльності...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголошує конкурс на вакантну посаду експерта(ки) з...

19 September 2024

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує до команди виконавчого офісу

Вакансії! Всеукраїнська асоціація ОТГ запрошує...

Всеукраїнська Асоціація об’єднаних територіальних громад оголосила конкурс на вакантні...